onsdag den 18. maj 2011

Slå alle sanser ud

"Man skal glæde sig som et lille barn, men også tage det for, hvad det er. Det er altså ikke nogen OL-finale. Det nytter ikke noget at bekymre sig på forskud. Det kan ikke betale sig. Når startskuddet lyder, skal man til gengæld slå alle sanser ud og nyde oplevelsen"  Allan Zachariasen i en artikel i Politiken

Marathon gør noget særligt ved folk. Det giver en følelse af samhørighed. I går var jeg i den lokale boghandel, hvor jeg talte med ekspedienten om løb. Hun skulle løbe Feminas Kvindeløb om aftenen, og jeg fortalte, at jeg skal løbe Cph. Marathon på søndag. Ved siden af stod en herre på min egen alder, som straks spurgte: "Skal du også løbe på søndag? Er det dit første marathon?" Det kunne jeg jo så svare benægtende til, men den dér lette sitren fornægter sig ikke. Der er noget særligt over de 'store' marathons, som er fyldt med debutanter, både hurtige og mindre hurtige, men alle med det samme mål: at gennemføre.

Jeg har løbet mange marathons siden debuten i januar 2007, men jeg kan stadig fortælle næsten minut for minut, hvordan jeg oplevede det allerførste løb i Kalundborg. Siden dengang har jeg løbet hurtigere, bedre disponeret og med større overskud, men intet kan slå følelse af 'Den første gang'.

Jeg har lavet et spørgeskema i højre side, som kun skal udfyldes af læsere, der ikke har løbet marathon endnu. Jeg synes, det kan være sjovt at se hvor mange, der skal debutere på søndag eller planlægger at gøre det senere i år. Jeg håber, i har lyst til at deltage :-)

Min egen status: min skulder har jeg ikke mærket noget til i 10 dage - jubiii! Til gengæld har jeg fået lavet en forkert bevægelse i ryggen under en nattevagt i sidste uge, og derfor slås jeg igen med en stiv og øm ryg - øv! Og så har jeg mit venstre knæ under observation. Det begyndte pludselig at gøre ondt under workshoppen i mandags. Gårsdagens tur på 8 km gik egentligt ok, bortset fra lidt ondt i begyndelsen af løbet. Jeg regner stadig med at kunne deltage på søndag, og jeg vil gøre, som Allan Z. anbefaler: slå alle sanser ud og nyde løbet.

7 kommentarer:

 1. Ville gerne sætte et kryds i afstemningen men mangler en boks med: "ikke i år, men når jeg har løbet min første halve, vil jeg ikke afvise at jeg kommer til at fortsætte med længere distancer"
  :-).

  SvarSlet
 2. Åh, det tænkte jeg slet ikke på :-(
  Jeg kan desværre ikke tilføje denne svarmulighed, fordi der er afgivet stemmer.

  Held og lykke med 'Projekt Halvmarathon, måske efterfulgt af marathon' :-)

  SvarSlet
 3. Hej May-Britt

  Der er noget galt....
  Som gæst på din side har man mulighed for at redigere siden.
  Det er nok ikke så godt ;-)
  Hilsner Svend Erik

  SvarSlet
 4. Hej igen

  Det ser ud til at problemet er løst ?

  Hilsner Svend Erik

  SvarSlet
 5. Jeg fik lige klikket ind og så, hvad du mener. Det må være en fejl fra Blogspots side, for det plejer ikke at være muligt.
  Forhåbentligt er det forbigående, så jeg ikke er nødsaget til at gøre bloggen usynlig, til problemet er løst.
  Tak for at gøre mig opmærksom på problemet .

  SvarSlet
 6. Det vil jeg huske - og glæde mig til, når jeg senere på året skal løbe mit første marathon i Berlin.

  Pøj-pøj på søndag!

  Kh. LisbethK

  SvarSlet
 7. Jeg skal også løbe i Berlin. Det er 1. gang, så jeg glæder mig lige så meget som dig :-)

  SvarSlet