lørdag den 19. juni 2010

Meget imponerende debut

DM´s største overraskelse er Anne Marie Geisler Andersen. En 29-årig politiker, der debuterer som 24 timers løber. Hendes baggrund er 3 marathons, hvor det sidste blev løbet i København i maj (03.36.24). Hun træner 40-50 km om ugen, så det er jo langt fra 'ultrastandard'. Alligevel sætter hun alle til vægs med et imponerende løb på over 200 km. Hvilken debut og hvilket talent!! Desværre har hun ikke tilmeldt sig DM, og derfor genvinder Mette Pilgaard sit mesterskab. AnneDorthe Mahato løb sig som ventet ind på landsholdet. At man kan blive nr. 3 til DM med 116,6 km er en trist kendsgerning. På herresiden bliver vinderen heller ikke dansk mester, men det er fordi, han er australier ;-) Leon Skriver Hansen vinder derfor det danske mesterskab med sin 2. plads i løbet. Leons mål var at løbe ny personlig rekord, dvs 211 km. Det blev ikke denne gang, men mon ikke han er tilfreds alligevel? 3 nye kvinder på landsholdet indenfor 1 måned er en kendsgerning: Anne Marie, AnneDorthe samt Tove Sand Brodersen, der løb 170 km i Holte i begyndelsen af juni. Se, nu begynder det at ligne noget for det kvindelige ultralandshold :-)

4 kommentarer:

 1. Ja, det er sgu flot.

  Der må have været kamp til stregen for der er løbet tæt og jeg synes da alle er meget pæne distance :D

  Det med tilmeldt DM - det er jo klart når hendes mål blot var at løbe 125km - så mon ikke også selv hun synes er overrasket.

  Men hvorfor skal man være tilmeldt DM? Det forstår jeg ikke? Er det fordi at de der er tilmeldt DM tjekkes for doping? Er det bare papir nusseri? Eller hvorfor?

  Hvis et løb er et DM løb, så er Dansk mester vel den dansker der løber længst til løbet?

  Bliver spændende at læse, hvad hun selv skriver om løbet.

  Selv skrev hun 18. juni: http://www.motionslob.dk/blog/4895/p%C3%A5-vej-mod-bornholm

  "Jeg er spændt på, om jeg kan nå mit mål på 125 km" - det kunne hun så i særdeleshed :D

  SvarSlet
 2. DM afholdes i DAF-regi, og man skal derfor være tilmeldt løbet samt være medlem af en klub under DAF (Dansk Atletik Forbund)

  Så vidt jeg husker, koster det 50 kr. at tilmelde sig DM, så det bør man altid gøre, for man ved jo aldrig... ;-)

  Der var ikke dopingtest, da jeg deltog i DM 2008.

  SvarSlet
 3. Bent Jørgensenlørdag, juni 19, 2010

  I min verden er hele ideen omkring et DM til grin når den bedste danske som deltater i løbet hvor DM bliver afgjort ikke bliver dansk mester.

  Man burde ikke kunne deltage i et løb hvor et dansk mesterskab bliver afgjort uden at man automatisk deltager i selve mesterskabet. Efter min mening bør det ikke være deltagerens ansvar om man er tilmeldt det ene eller det andet.

  Det kan da ikke være meget ved at blive 1, 2 eller 3 når man ved at der var en Dansker som løb endnu længer og man egentlig ved at ens placering ikke er fortjent

  SvarSlet
 4. Vi er helt enige Bent.

  Hvis jeg husker rigtigt, var DM-gebyret inkl. i startgebyret sidste år, så man automatisk stillede op, hvis man var medlem af en klub. Jeg ved ikke, hvorfor man har ændret den procedure.

  SvarSlet