mandag den 7. juni 2010

Det lysner

Vi taler om babysteps, men der sker fremskridt hver dag. I sidste uge kunne jeg ikke løfte venstre ben 5 cm fra jorden uden at have smerter. Nu kan jeg bøje det helt og nøjes med at føle let ømhed. Efterhånden som skaden aftager, viser det sig, at udspringet muligvis er over knæet. Lidt mærkeligt eftersom jeg ikke mærkede noget i det område under løbet, men sådan kan skader jo opfører sig. Som noget nyt har jeg nemlig haft ømhed over knæet under dagens træning. Indersiden af knæet er stadig meget ømt ved berøring, men det er også i bedring. Jeg har været i træningscentret i formiddags. Det er lidt lettere, når regnen står ned i tykke stråler ;-) 45 min. på crosstrainer, mens løbebåndet kiggede bedende på mig! Mht. crosstraineren har jeg modtaget en mail, at det ikke hjælper at skifte strømper. Problemet med ubehag under fødderne opstår pga. det konstante tryk på fodsålens nerver, da man ikke løfter foden under træningen. Tak for forklaringen, som hermed er videregivet til andre med samme problem. Tilbage til træningen: efter gårsdagens mislykkede forsøg på at løbe var jeg meget i tvivl, om jeg turde afprøve løbebåndet, men det affjedrende underlag tager lidt af stødene, så jeg valgte at forsøge mig. Max. 15 min hvis det gik godt. Ingen grund til at friste skæbnen! Tempoet var meget behersket (8 km/t) for at sikre fuld kontrol over bevægelserne og en rolig landing. Jeg mærkede lidt over knæet de første 5 min, men derefter gik det fint. Heldigt at jeg på forhånd havde aftalt med mig selv, at 15 min. var nok, for ellers var jeg fortsat. Bagefter var der naturligvis stadig ømhed i knæet (både over og på siden), men absolut ingen forværring. Nu er det med at holde hovedet koldt de næste dage, så jeg ikke starter for hurtigt op. .

2 kommentarer:

 1. Hej May-Britt,
  En fysioterapeut har rådet mig til at sætte løbebåndet på 5% hældning, det skulle gøre løb på bånd mere nænsomt (når foden rammer båndet)
  Prøv at se om det måske også hjælper dig.
  God bedring
  KH Karina

  SvarSlet
 2. Tak for tippet Karina. Umiddelbart synes jeg, at 5% lyder voldsomt, når 1% udjævner differencen mellem løbebånd og vej, men det skal da komme an på en prøve.

  SvarSlet