tirsdag den 22. juni 2010

En afsluttende bemærkning

Jeg har sendt en uforbeholden undskyldning til Kim Rasmussen og Tejn IF for at viderebringe et udsagn fra Facebook, som senere blev trukket tilbage. Det har på intet tidspunkt været min mening at hænge løbet på Galløkken og dermed den arr. klub ud. Det var en meget uheldig og klodset måde at tage en vigtig debat op på. Jeg har fået en venlig hilsen tilbage fra Kim, og jeg håber dermed, at der nu falder ro over den del af problematikken. Som Jesper har skrevet i sin kommentar er problemet også opstået i udlandet, og Kent Møller har gjort mig opmærksom på, at der faktisk findes løb, hvor man i info-oplysningerne naturligvis tager afstand fra doping, og man derudover skriver, at smertestillende medicin betragtes som usportsligt og uønsket. Fra Allgäu Panorama Marathon "7. Anti-Doping: Die Veranstaltung steht für sauberen Sport. Die Teilnehmer unterwerfen sich den Doping-Bestimmungen des DLV. Jeder Teilnehmer der einer Medikation aus medizinischer Notwendigkeit heraus bedarf ist selbst dafür verantwortlich abzuklären ob die Medikation unter Doping-Regeln fällt und muss dann eine gültige Erlaubnis mitführen. Auch die Einnahme bestimmter nicht auf der Wada-Liste stehenden Mittel (explizit Schmerzmittel!) sind aus Sicht des Veranstalters unsportlich und unerwünscht" Hermed lukker jeg diskussionen på min blog og håber, at i vil tage del i den på den oprettede Facebook-gruppe.

6 kommentarer:

  1. Hej May-Britt, det er fint med debat, også om medicin. En blog er jo ikke beregnet på meget velovervejede indlæg, så derfor kan der nogen gange blive skrevet noget, man ville have haft formuleret anderledes, ved nærmere eftertanke. Men lad det helst ikke betyde, at du lukker din blog, for vi er altså, som du kan se, mange, der følger med i alle dine spændende løb, jeg vil blive meget ked af, hvis du stopper. Mange hilsner Kirsten F

    SvarSlet
  2. Nu skal jeg passe på hvad jeg skriver og ikke mindst, hvordan jeg skriver det.

    Men inden folk gør sig talsmand for hvad der er doping og hvad der ikke er doping, så er doping i henhold til WADA defineret som:

    World Anti Doping Agency (WADA) definerer doping som: "forekomsten af en eller flere overtrædelser af de antidopingregler, der findes i WADA-kodeksets artikel 2.1-2.8".
    Heri er beskrevet en række stoffer, situationer og undtagelser. Detaljer kan findes på Anti Doping Danmarks hjemmeside http://www.doping.dk, hvor også den opdaterede Dopingliste findes.

    Kilde: http://www.Medicin.dk

    Såvel paracetamol (pinex, pamol etc) og NSAID (ibuprofen, felden gel etc) er ikke på dopinlisten.

    Der rejses her på siden en relevant debat, men inden man bliver for fordømmende skal man på forhånd definere det begreb der diskuteres - her er det med en "klang" af begrebet "doping" - og dette begreb er veldefineret...

    Salt, kosttilskud og massage er ej heller på listen...

    SvarSlet
  3. @ Frederik: der har på intet tidspunkt været rejst tvivl om, at paracetamol og NSAID er lovligt. Det er blevet understreget flere gange. I bund og grund er der tale om en 'moralsk' debat.

    SvarSlet
  4. May-Britt,

    Jeg er glad, vi kan fortsatte med diskussionen. Men jeg tror dog at dine læsere er lidt fovirrede. Og jeg forstår hvorfor Frederik skrev hvad han gjorde. Som jeg læser det i dette tysk citat er der taler om opioider og ikke paracetamol og NSAID.

    Så, vi er jo allesammen enige at man ikke skal bruge ulovlige stoffer. Ej heller "doping"-medicin af nogen art. Men som jeg læser det er du mod folk, som bruger NSAIDs under et løb. Er det rigtigt? Jeg må da indrømme at jeg har aldrigt set på en NSAID som noget man ikke skulle tage (moralsk) under et løb. Men det er en underholdende diskussion :).

    SvarSlet
  5. Nu er mit tyske ikke det allerbedste, men Schmerzmittel kan vel kun oversættes som smertestillende? Ellers må mere tyskkyndige gerne rette mig :-)

    SvarSlet
  6. Ja. Det kunne godt være jeg tager fejl. Det er svært at vide hvad de mener når de ikke giver eksempler. Men her er en artikel, som beskriver hvorfor NSAID ikke hjælper under et løb fra The New York Times i 2009. http://well.blogs.nytimes.com/2009/09/01/phys-ed-does-ibuprofen-help-or-hurt-during-exercise/

    SvarSlet