søndag den 29. august 2010

Vodskov Ultrarun med Jesper

Det har været en meget lang weekend, men i skal naturligvis ikke snydes for at høre om turen til Vodskov.

Fredagen startede ikke på den mest heldige måde. Jeg havde undtagelsesvis min mobil i soveværelset, fordi jeg skulle bruge den som vækkeur. I seng kl. 08 og op igen kl. 11 - troede jeg! Jeg havde ikke fået slået den s... ting på lydløs, så jeg blev vækket allerede kl. 08.45 og igen kl. 10. Great! Det banede vejen for en udhvilet og overskudsagtig ultraløber på vej mod Kastrup kl. 13 :-]

Jeg skulle møde Jesper, som skulle stille op i sin første konkurrence i 2 år! Han var allerede kommet, da jeg nåede frem. Vi hyggede os i ventesalen, og ventetiden skulle blive længere end forventet, for flyet var 1 time forsinket. Lad os med det samme konstatere, at det blev kendetegnende for den off. transport i denne weekend!!
Da vi endelig landede i Aalborg lufthavn, blev vi modtaget af Karim Abbas Hassan. Karim og Ella havde åbnet deres hjem for os, og det betød en rigtig hyggelig aften med god mad, en tur omkring løbebanen, tilbage til kaffe og is, en dejlig seng og morgenkomplet. Der manglede ingenting - tusind tak for det :-)
Det var ærgerligt, at der ikke var flere tilmeldte, for løbet var meget fint arr. Vi løb på en 8-tals rundstrækning på 1206 meter med manuel optælling af omgange, hvilket fungerede perfekt. Depotet indeholdt Maxim energidrik, vand, cola, cacao, frugt, chips, toast med Nutella og en del mere, som jeg faktisk ikke helt ved, da jeg kun indtager væske på 6 timers løb, intet spiseligt.
Der var et par afbud på dagen, så vi endte med at være 3 marathonløbere og 5 x 6 timers løbere hvoraf den ene ville stoppe efter 3 timer som forberedelse til Berlin Marathon. Den første time fulgtes jeg med 3 timers løberen i ca. 5.40/km. Jeg kunne mærke, at jeg havde gode ben, så jeg satte farten op de næste timer, hvor jeg lå meget stabilt på 5.15-5.20/km, og jeg rundede de 3 timer med 33 km.

Undervejs var der kampe på de fodboldbaner, vi løb rundt om, så der var både underholdning og tilskuere. Efter 4 timer blev der desværre meget tomt på løbebanen. Faktisk var vi kun 3 løbere tilbage de sidste par timer, og vi lå naturligvis meget spredt på den lange bane. Pudsigt nok var ingen af løberne jyske, men to sjællændere og en dansker, bosat i Atlanta ;-)

Desværre blev jeg ramt af kvalme efter ca. 4,5 timer, og den tog voldsomt til i den kommende time. Den sidste halve time var jeg så tæt på at kaste op, at jeg valgte at gå. Jeg synes ikke, det var kampen værd under et løb, der fungerede som et langt træningspas. Men jeg udgår ikke af et løb med mindre jeg er syg eller skadet, så jeg gik den tid, der var tilbage. Nils, der faktisk bare ville løbe 50 km, blev sendt videre ud af Karim, og derfor kom vi til at gå sammen den halve time, der var tilbage. Det gjorde den irriterende beslutning lidt lettere.

Jesper vandt løbet med 70,212 km, jeg blev nr. 2 med 61,802 km, og Nils fik løbet 53,357 km. Præmien var en blomster, clock-radio og hudplejeprodukter, og i lodtrækningspræmie vandt jeg en håndholdt drikkedunk. En meget flot høst for en ikke helt tilfredsstillende indsats, selv om jeg nåede det satte mål på 60-62 km.

Efter løbet var der et dejligt varmt bad samt pasta m/ kødsauce, før vi blev kørt til banegården. Vi havde først billetter til kl. 19.17, så der blev lige tid til en Sundae is på MacDonalds inden afgang :-)

Der er langt fra Aalborg til Birkerød, og pga. en nedfalden køreledning havde togtrafikken været lukket i flere timer, hvilket betød forsinkelser. Vi var vist det første tog, der blev lukket igennem den genåbnede strækning.
Hjemme kl. 02 skulle der lige tjekkes mail, resultater fra Skövde, spises lidt mad. Vi havde købt en burger i Aalborg til at spise i toget undervejs. Jesper valgte at praktisere mental styrke ved at vente med at spise den, til vi nåede Birkerød.Den slags 'træning' virker tåbelig på mig, så jeg spiste min, mens vi stadig var i Jylland. Til gengæld fik jeg varm mad (rester fra torsdag), mens Jesper fik sin kolde burger. Bare mellem os - så følte jeg mig ikke som taber i den 'mentale test' ;-)

3 kommentarer:

 1. Sikke en tur - håber du får hvilet ud inden nattevagten...
  Og et godt resultat når nu du alligevel nåede det mål du havde sat dig. Lidt surt at du nok kunne have løbet endnu længere hvis du ikke havde haft kvalme - men præmierne var da ikke så tossede!

  SvarSlet
 2. Tak for en meget hyggelig tur til Jylland ! Og et fint arrangement og storartet gæstfrihed af Karim oppe i Nordjylland :-) Ifht. egen præstation, kan jeg kun være heldig, at ingen af 100km løberene v. Dm stillede op - så havde jeg ikke fået et ben til jorden: Imponerende Løbet derovre på Bornholm !!! :-)
  ... det var godt af få en mild start, efter ca 2 år uden konkurrencer.

  /jesper

  PS: Billedet ? Det er da det går op for mig, at der er lidt lang tid, til jeg skal ned og besøge Sarah i Adelaide (flere måneder.. !!). Eller var det en forudanelse om alle forsinkelsene ? ;-)

  SvarSlet
 3. @ Kirsten: ja, det var temmelig irriterende, men som sagt var det 'kun' en træningstur. Jeg er gennemsyret af træthed i dag, så det er med at få ladet batterierne op, før nattevagterne begynder i aften!

  @ Jesper: Selv tak :-)

  SvarSlet