mandag den 16. august 2010

Duggen i græsset

Facebook er for sjov, men derfor kan der godt falde vise ord af engang imellem. Som nu i dag, hvor norske Torkel Lien skrev "Hvis du så dugget i gresset  og hørte fuglenes sang, er det kanskje ikke så viktig å vite hvor langt du løp" som en kommentar omkring resultater fra et løb. Den sætning vil jeg huske, når jeg bliver for fikseret på antal km...

Men lige nu er jeg fikseret på km, for der skal stadig løbes nogle stykker, før starten går i Brugg. Jeg bliver ofte spurgt hvor meget, jeg træner, og det er nærmest et umuligt spørgsmål, for det afhænger af, om jeg træner op til et løb, efter et løb eller er i lavtræning. Så svaret lyder som regel +70 km.

Det er meget individuelt hvor meget ultraløbere træner. For nogle er 70-80 km om ugen nok, mens andre træner 150-200 km. Jeg mener ikke, det ene er bedre end det andet, for i bund og grund handler det om, hvad man kan holde til fysisk og mentalt. Hvad hjælper det, at man træner mange km, hvis løb kommer til at være en sur pligt? Læs evt. denne artikel om træning/overtræning fra Team Danmark.

Der er ups and downs, når man træner mod en konkurrence, hvilket denne blog tydeligt viser. Det er dælme ikke morsomt, mens downperioderne står på, men så længe der er tale om kortvarige perioder, gør det ikke så meget. Man skal til gengæld blive bekymret, hvis man begynder at opleve tiltagende træthed og mental ubalance. Så bør den gule lampe begynde at lyse! Så skal man ud og se duggen i græsset og høre fuglene synge...

2 kommentarer:

  1. Interessant artikel.
    Kan godt forstå at det er hårdt for dig, men efter nu næsten at have læst din blog hele vejen i gennem fra start (og nej, jeg er ikke tosset, har bare lært SÅ meget!) så ved jeg også at du kommer igennem!
    Du skulle bruge vinterens mørke timer til at skrive en bog.

    SvarSlet
  2. Jeg overvejer at skrive en bog til min direkte blodlinie, men så kan 'skrivetalentet' vist heller ikke berettige til mere :-)

    SvarSlet