tirsdag den 23. marts 2010
Tilvænning
Man øger ikke den ugentlige træningsmængde med 120 km cykling og 3 x styrketræning uden at det kan mærkes.
Det er lidt hårdt at skulle op på cyklen, når nattevagten er slut, og jeg bare har lyst til at sove, men der venter 15 km først, specielt når det regner som i morges.
Benene var tunge i eftermiddag, så jeg valgte at tage en kort løbetur. Km-mæssigt betyder det ikke så meget, men mentalt har det stor betydning, at jeg har været ude.
Forhåbentligt aftager fornemmelsen af bly i benene inden på lørdag! Vi bliver 6 løbere: Kim Smitt, Kent Møller og Søren Skytte, der alle er fra DUUL og var deltagere i sidste års udgave af GUCR. Desuden deltager Poul Christensen fra Galten og Søren Rønn fra Grenå.
GUCR: I nat tegnede jeg ruten ind på de 2 vejkort. 233 km (nogle deltagere siger, at der nok nærmere er tale om 245 km!) i et non-stop-løb. Det er altså megalangt!! Det er næsten 50 km længere og flere timer mere, end jeg tidl. har løbet i et stræk. Enten er jeg en stor optimist eller en jubelidiot :-/
.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej May-Britt
SvarSletVil lige give mig til kende - har fulgt med på din blog et par uger eller noget... ;-)
Synes det er vildt sejt! Du er en kæmpe inspiration for os andre! Så tak for det :-D
Hav et rigtig godt løb - jeg er ret sikker på, du klarer det fint. En jubelidiot er jeg i hvert fald ret sikker på, du ikke er ;-)
Mange hilsner Tinna
Vi andre tænker optimistisk jubelidot, men vi følger gladeligt din blog.
SvarSlet;)
/Frederik
Hej May-Britt,
SvarSletJeg læser med stor fornøjelse din blog dagligt. Som begynder/motionist kan man til tider grine lidt over den smerte man selv nogen gange kan føle ved løb sammenlignet med dine distancer, og ikke mindst deltagelse i GUCR. Dertil har jeg et par spørgsmål:
Er det det her løb der er tale om http://www.gucr.co.uk/ ?
Hvodan dælen planlægger du sådan et løb, - tager du det som det kommer, eller planlægger du nøje hjemmefra hvor mange pauser, hvor lange og hvor ofte du holder dem? Jeg antager der ikke er tale om et laaaangt stræk!
Mvh Steen
En optimistisk jubelidiot - det er nok ret præcist :-D
SvarSlet@Steen: Ja, det er den rigtige hjemmeside. Der er tale om et langt stræk, hvor pauserne max må vare i 40 min, ellers bliver man taget ud af løbet! De 40 min vil fortrinsvis blive brugt på forplejning, tøjskift og lign.
Løbet vil blive planlagt i hovedtræk før afrejsen. Når jeg kommer tættere på, vil Jesper og jeg lave en plan for løbet. Der er 9 depoter undervejs, så de bliver naturlige stop, og forhåbentligt også de eneste stop!
Efter min mening bare jubel - uden idiot....
SvarSletDu kommer ind på det mentalt vigtige ved bare at komme ud, kender den følelse og det er den der gør at vi er løbere (hver især selvfølgelig på sit niveau...).
50 km længere en nogensinde før, da må det være helt essentielt at forberede en metode til at overkomme dem og "tælle ned" mod slutningen. Har du nogen slagplaner?
Har du nogen med dig til at hjælpe med tøjskift osv under vejs?
Slagplanen er ikke lagt endnu, men umiddelbart tror jeg, at jeg løber 'fra depot til depot'. Altså deler ruten op i mindre ture.
SvarSletMen det ved Jesper jo heldigvis alt om, hvordan man gør, så jeg vil lytte til hans råd, når vi når til den grundigere planlægning. Og så vil jeg prise mig lykkelig over, at jeg 'kun' skal løbe 233 km ;-)
Både Kent og jeg løber som 'unsupported runners', så vi skal klare os selv. Arr. vil sørge for varm mad i 3 af de 9 depoter, og vi har mulighed for at få bragt egen forplejning/tøj ud til de enkelte depoter. Desværre har jeg hørt om tilfælde, hvor egenforplejningen ikke er nået frem rettidigt, så det vil jeg satse minimalt på.
Hej!..
SvarSletJa jeg læser også lystigt på din side :)
Jeg skal løbe mit første maraton i maj i kbh, længste tur indtil videre er 28 km. Jeg har styr træningen og glæder mig til dagen.
Jeg vil bare gerne nyde løbet, tilskuere osv,. '
Jeg læste i det nye iform at to kvinder havde gennemført maraton (tiden 5 timer og nogle min.), ved at løbe 5 min og gå 1 min, fra start til slut, har du hørt om det? hvis ja hva er din mening??
Kh Chanette
Hej Chanette
SvarSletJeg har ikke læst artiklen i IFORM, men jeg kender godt teknikken med løbe/gå. Den er opfundet af den amerikanske langdistancetræner Jeff Galloway.
Nogle bruger den konsekvent indenfor ultraløb med stor succes, fordi det giver kroppen hvile med jævne mellemrum, men det er sjældent, man ser marathonløbere praktisere det.
Min mening? Marathon løber man ;-)