lørdag den 6. marts 2010

En vidunderlig formiddagstur

Testturen i går blev ikke til noget, så det var ikke svært at træffe beslutningen om en formiddagstur, selv om jeg foretrækker at løbe om eftermiddagen. Jeg er indehaver af en B-løbekrop! Ville ønske at flere konkurrencer lå om eftermiddagen... I Birkerød har vi det skønneste vejr. Solen skinner fra en blå himmel. Iført de nye trailsko var jeg først i skoven og senere ude over golfbanen. Når jeg løber hen over sneen, der har en sprød skorpe efter de seneste dages frost, og det eneste, jeg kan høre, er fuglesang, den gnitrende lyd af fodspor i sneen og min egen rolige vejrtrækning, mens jeg for første gang i år kan mærke, at solen varmer - så bliver jeg høj af livet. Den følelse af velvære kan man ikke betale sig til. Det er løbeglæde i højeste potens :-) Skoene er bare helt rigtige. Min holdning til nye sko er, at de skal passe fra første km. Ikke noget med 'at løbe sko til'. Man skal hoppe i et par nye sko og føle, man 'kommer hjem'. Det, man efter min mening tager fejl af, er, at led og sener skal vænne sig til den nye sko. Anden dæmpning, anden belastning. Derfor skal man passe på med for mange km i en ny sko, men det har intet med fornemmelsen af, hvordan skoen sidder at gøre. Det er underligt at løbe på asfalt med Salomon-skoen. Hælen er gummiagtig og eftergivende, men den er kanon, så snart man rammer skovbunden. Jeg ville ønske, jeg havde købt den tidl., men bedre sent end aldrig. Måske trail bliver den nye trend i Birkerød? ;-) .

2 kommentarer:

 1. Tillykke med vellykket afprøvning af de nye sko.

  Farven....tja er måske set kønnere. Men det er vel egentligt ligegyldigt bare de er gode. Og der ingen der lægger mærke til dem i farten - du må løbe så hurtigt at den ikke kan ses!
  Mine Karhu løbesko er meget lilla - efter min teori lyser de op i landskabet.

  Hvordan ved du egentlig hvilket mærke (salomon, nike osv) passer til dig og dine behov?

  SvarSlet
 2. Jeg er blevet løbetestet til NIKE Air Structure triax. 2 gange faktisk. Da jeg havde løbet seriøst et par år, tænkte jeg, at jeg hellere måtte tage en ny test, for måske min løbestil havde ændret sig lidt efter mange km på landevejen? Men nej.. modellen er stadig rigtig til mig :-)

  Mht. Salomon trailskoen så er den beregnet til terrænløb, og derfor er pronationsstøtte ikke så vigtig som i en sko til hårdt underlag, f.eks. asfalt.

  Skoen er valgt på anbefalinger fra andre løbere samt en samtale med Løberens personale. Det vigtigste er, at skoen sidder godt. Den sidder mere fast om foden end min NIKE, men det duer jo heller ikke, at den vrikker rundt, når man løber op og ned ad bakkerne.

  SvarSlet