tirsdag den 13. november 2012

Tid til Time Out

Nej, det er ikke bloggen, der holder time out - bare rolig :-)

Uden at vade for meget rundt i det, så har jeg været lidt ved siden af mig selv på det sidste. Sovet dårligt, spist uhensigtsmæssigt, trænet sporadisk, manglet energi og såmænd også aflyst aftaler. Først i går aftes, efter at have mailet lidt med Jesper om et evt. afbud til Bislett, fik jeg hævet mig selv op i fugleperspektiv, og hvad så jeg? En kvinde med flere tegn på stress. Altså den slags stress, der udløses af for mange store livsændringer, både gode og dårlige, på kort tid jævnfør The Holmes and Rahe Stress Scale Nogle ting kender I til, andre har jeg holdt for mig selv, men essensen er, at jeg samler pænt mange points sammen!

Nu er der heldigvis ikke noget kritisk i min situation, men det var godt at erkende, at tingene ikke er bearbejdet ordentligt og derfor har hobet sig op, og nu vælter læsset. Det giver mig mulighed for at reagere og arbejde stille og roligt frem mod bedre tider.

Jeg har derfor indført nogle "regler" for mig selv i november og december:
- Jeg sover for dårligt/uroligt efter mine nattevagter. Løsning: tage toget i stedet for cyklen på arbejde. Jeg bliver for vågen af at cykle 40 min. lige inden jeg skal sove.
- Jeg sover for lidt efter mine nattevagter. Løsning: Det er 'forbudt' at stå op før efter kl. 13, så jeg får min. 5 timers søvn.
- Sporadisk træning. Løsning: Løbeuret droppes indtil nytår. Fokus ligger på at komme ud, ikke på tider, tempo eller km.
- Aftaler/socialt liv. Løsning: Aktiv indsats for at holde fast i aftaler, for det er jo ikke lysten, der mangler, men energien. Så Bislett er stadig aktuelt! Men også fokus på at lave nye for 'at komme i gang igen', så en julefrokost, som jeg ellers havde sagt nej til, bliver nu en del af min 'aktivitetsplan'.


 

4 kommentarer:

 1. Hej.

  Jeg er fast læser af din blog, jeg simpelthen elsker den, og det netop fordi at den viser at elite/ultraløbere også er mennesker, med almindelige problemer, og en hverdag der også skal kunne hænge sammen.
  Det gør at "novicer" som jeg, ikke bliver slået ud af at energien er lav i en periode, eller det hele kører lidt skævt, at en løbetur slet ikke går som planlagt.
  Det er blot en del af livet.
  Ingen opture uden nedture :)

  Hav en dejlig dag
  Hilsen Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om bloggen :-)
   Jeg mangler stadig at møde den ultraløber, der ikke har downperioder af og til, men af forskellige årsager. Det læser man jo også om elitesportsfolk, så det gælder os alle. Heldigvis kommer vi jo tilbage på et tidspunkt, før eller senere.

   Slet
 2. Jeg synes det er rigtig godt at høre, at du handler, og dermed forhåbentligt får taget det i opløbet (synes selv det er det der er så skide svært - men ingen tvivl om, at det er den bedste fremgangsmåde). Som du selv har været inde på er der godt nok også sket nogle ting i dit liv den seneste tid, så det er forståeligt, at der kommer en reaktion. Jeg håber du får succes med dine tiltag, og så håber jeg, at det kommer til at gå fremad (helst hurtigere end hurtigt) med det hele, så du snart er mentalt i topform igen :) Mange Hilsner Sidsel

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sidsel. Vi ses til ultraløb i 2013 :-)

   Slet