søndag den 16. maj 2010

Ikke mere aske!

'Vulkanen er ekstrem aktiv lige nu', lyder det fra en islandsk geofysiker. Det er ikke lige de ord, man håber på at høre 12 dage før afrejsen til England. Specielt ikke når de i dag lukker dele af de britiske luftrum, herunder Heathrow i perioder! Og nu, hvor vi er ved de mindre positive ting, så har jeg fået en neglerod på storetåen. Det er umuligt at løbe lange distancer med sådan en tå, så det er heldigt, at jeg er i gang med nedtrapningen. Jeg har de sidste par dage leget Den lille kirurg, men jeg er endnu ikke sluppet helt af med den. Jeg har prøvet det før, så jeg ved godt, hvordan jeg får den væk, men det er bare så hamrende ømt, at det bliver gjort over flere forsøg. På den positive side så ligger grundplanen til træningen frem mod mit 24 timers løb i september klar. Der er lavet nogle ændringer i opbygningen, bl.a. med mere intervaltræning. 'Hvis man gør, hvad man altid har gjort, får man det, man altid har fået, og jeg vil have mere!! Risikoen ved mere intensiv træning er naturligvis overbelastning, så det bliver et forsøg med, hvor hård træning jeg kan tåle både fysisk og mentalt. Et forsøg på at finde den optimale træningsform for mig frem mod VM om 1 år. For ultratræning er meget individuel, og man kan kun bruge andres træning som inspiration. Lars Skytte Christoffersen har udtalt i et interview, at han aldrig løber intervaller, fordi han bliver skadet af det, så man kan sagtens blive en fantastisk ultraløber uden den del. .

6 kommentarer:

 1. Hej May-Britt!

  Jeg håber virkelig at askeskyen forsvinder og alt går som det skal i England :0) Har du mon vikar på bloggen? Der er nok andre end mig, der gerne følger med og hepper ved skærmen ;0) Vil du i øvrigt dele dine erfaringer vedr. neglerødder?

  Stor hilsen LøbeSnegl

  SvarSlet
 2. Jeg har desværre ikke fået booket en vikar til bloggen. Maren har jeg ikke længere kontakt med, og Jesper ved vist dårligt, hvad en blog er :-D

  Hvad vil du vide omkring neglerødder?

  SvarSlet
 3. Krydser fingre, men du har da muligheden for evt tog og gennem kanalen. Måske du skulle undersøge alternative rejsefomer og evt booke bare sådan for en sikkerheds skyld....

  Jeg vil såmænd da også gerne høre hvad du kan fortælle om fodpleje - feks negleklipning, undgå/behandle neglerod, creme.

  Ja den intervaltræning, den er vist manges hovedpine. Jeg kan faktisk rigtig godt lide det (specielt på bånd), men har altså også bitre erfaringer med skader i den forbindelse.
  Men tænk engang, i dag løb jeg 9,7 km uden at mærke noget til mine dårligdomme - det giver pote at lytte til fyssen og at sørge for hvile mellem løb. Hvor er jeg bare glad!

  SvarSlet
 4. Kent arbejder på en alternativ rejseform - just in case!

  Jeg har såmænd ikke så meget at fortælle om neglepleje. En neglerod kan opstå ved forkert klipning af neglen eller et traume på neglen (en sko, der klemmer eller noget, der falder ned på neglen). Jeg har lidt tossede negle som et 'minde' om mine første ultraløb, hvor neglene blev blå og faldt af. Et problem, der er forsvundet med brug af CEP kompressionstrømper. Men det betyder, at jeg skal være ekstra omhyggelig, når jeg klipper negle, og noget må være smuttet sidste gang :-(
  Der sidder en lille flig af neglen og borer sig ind i kødet, og det gør jävla ondt!! Så der er ikke andet for end at få fjernet det lille stykke negl, og det er nemmere sagt end gjort. Men jeg tror, jeg fik klaret det i aften :-)

  Hvis man er god ved sig selv, bør man gå til fodterapeut ind imellem, men de penge går som regel til noget andet løbegrej: sko, et startnr. eller andet sjovt.

  SvarSlet
 5. Hej May-Britt!

  Det var netop, hvordan man fjerner neglerødder, jeg gerne ville vide. Selv får jeg dem på fingrene, vistnok i forbindelse med for tørre hænder. Jeg plejer at klippe den lille rod så langt nede som muligt, måske du har et bedre tip? ;0)

  Synd Maren ikke kan vikariere... er der et link, hvor man kan følge løbet?

  Stor hilsen LøbeSnegl

  SvarSlet
 6. Jeg gør præcis det samme med min neglerod ;-)
  Desværre har et intet bedre råd.

  Man vil helt sikkert kunne følge vores løb på www.duul.dk, som Kent er en del af

  SvarSlet