mandag den 12. juli 2010

Træningsweekend i Malmö

Jeg var inviteret på lang træningstur, grillmad og fodboldfinale hos coachen. Mit progam lød på 35-40 km, og da det også passede ind i Jespers planer, var det jo perfekt. Hvad der var knapt så perfekt, var vejret! Det var simpelthen for varmt!! Nå ja, ikke for min Afrikavante medløber, men bestemt for en dansker, der er vant til væsentligt køligere grader.

Skulle vi løbe i de køligere (haha) morgentimer?? Nej nej, vi skulle starte kl. 14.30, mens der ikke var en sky på himlen, og temp. havde passeret 30 gr. :-]
Turen var planlagt til 2 sløjfer á 21 og 15 km, så meget optimistisk - og meget dumdristigt - løb jeg uden væske på første del af turen. Jeg har løbet et hav af ture på 25-30 km uden væske...i køligere vejr!! Men da vi have aftalt at løbe forbi Jespers lejlighed efter 1. sløjfe, tænkte jeg, at jeg kunne drikke væske til den tid.

Det gik ud af de små veje i det skånske i bagende sol. Der var vel sammenlagt 200 meter med skygge på de 21 km! Det luftede med en varm vind, hvilket hjalp lidt, men andre steder stod luften helt stille. Brokkede jeg mig over varmen? I ét væk! Mens Jesper snakkede løs om 50 gr. i Afrika. Meget meningsfyldt konversation ;-)

I begyndelsen gik det naturligvis fint, men efter 15 km havde jeg solgt min sjæl for en flaske vand. Endelig nåede vil lejligheden, og hvad hører jeg? 8½ minuts pause før vi skal ud på 2.del. Skønne ord, mens sveden løb ned af mig, og jeg hældte over 1 liter væske indenbords + et par salttabletter.

Nå, jeg giver mig jo ikke så let, så vi begav os ud på 2. del mod stranden, og denne gang havde jeg en flaske vand med i hånden. Efter 4 km havde varmen gjort den mere end lunken og nærmest udrikkelig. Heldigvis kunne der tappes frisk vand ude ved stranden, før turen gik hjemad. 36,5 km i en bageovn - tak for turen Jesper!!
Behøver jeg at skrive, at Jesper lige tog et par ekstra km for at ende på 40 km? Who cares? Jeg ville bare have et koldt bad!!

Vi skulle have grillet til fodboldfinalen, men et kraftigt regn- og tordenvejr kom over Malmö en times tid efter, vi var kommet hjem, så det blev indendørs spisning ledsaget af torden og lyn i baggrunden. Spansk sejr, så lidt opmuntring bød dagen da på :-)

Mandag morgen kunne vi nå en rolig tur på 10 km, før turen gik mod Danmark. Jeg havde frygtet, at gårsdagens stunt med dehydrering ville have indflydelse på benene i dag (den slags kan have lange eftervirkninger), men de føltes gode. Varmen var stadig slem, men det er lidt lettere at overse, når der kun er tale om en lille times træning.

4 kommentarer:

 1. http://www.lobnu.dk/udstyr/her-er-toejet-der-holder-dig-kold-paa-loebeturen

  Hej May-Britt

  Sad lige og læste din blog, da min kollega gjorde mig opmærksom på dette link. Så det sender jeg flux.

  Det tøj lyder ret smart, men gad vide om det vil kaldes snyd hvis man løber et ekstremt ultraløb varme steder?

  Lyder nu ret hyggeligt, selvom det var en varm tur

  Kh Karina

  SvarSlet
 2. Jeg kan anbefale dig at følge med på May-Britt's blog. Hun skrev i et tidligere indlæg, at det er hårdt for kroppen at løbe i varmen, og gav dette gode råd: "husk væske, selv på korte ture":o))
  Godt at du kom fint igennem alligevel, jeg tror jeg ville være død af hedeslag og væskemangel:o)

  Mange sommerhilsner fra Heidi

  SvarSlet
 3. Man skal gøre, som jeg skriver, og ikke som jeg gør ;-))
  Et meget fornuftigt råd når jeg selv skal sige det :-D

  SvarSlet