lørdag den 17. juli 2010

Forandringens år?

Vi har sommeren 2010, og alligevel er det allerede nu tid til at begynde overvejelserne om sæsonen 2011. Der er mange ultraløb, der er eftertragtede, og man skal være hurtigt ude med sin tilmelding, hvis man vil med. Det betyder, at man skal overveje, hvad man vil løbe og have datoen for åbning af tilmelding noteret i kalenderen.

Tiderne skifter, og forandringens vinde blæser måske over Birkerød...

Om 10 uger skal jeg løbe 24 timers løb, og det glæder jeg mig meget til. Jeg har ikke løbet 24 t. siden maj 2009, og jeg glæder mig til at se, om 1½ års erfaring kan munde ud i et bedre struktureret løb samt en PR. Målet er helt klart at komme over 200 km.

Men bagefter? Her er jeg meget i tvivl! Uden at skulle trampe mere rundt i GUCR så kan jeg godt lide tanken om at opleve et land gennem løb. Jeg har det på samme måde med marathons, der er én lang strækning i stedet for flere omgange. At opleve Hamburg gennem løb var en stor oplevelse.

Så det er meget muligt, at 2011 vil byde på distanceløb i stedet for timeløb (nu kommer der nok en mail fra Kent ;-) ), og at jeg dermed dropper VM igen.

Jeg ved, at nogle vil undre sig over, at jeg ikke sætter landsholdet som det højeste at løbe. Måske er jeg for gammel til at lade mig dupere at den slags. Selvfølgelig er det en kæmpe oplevelse at løbe mod de bedste i verden, men det sammenhold, jeg oplever under andre ultraløb, giver mere til totaloplevelsen.

Under VM holder truppen sig meget for sig selv. Naturligvis småsnakker man med andre løbere, man kender, men i det store hele er man sammen som gruppe. Når man stiller op som enkeltperson til andre løb, blander man sig på en helt anden måde med andre løbere, og under selve løbet er det oplagt at snakke med andre undervejs.

Der er - og skal være - stor forskel på mentaliteten til en konkurrence som VM og et alm. ultraløb. Så er det op til den enkelte løber at vælge, hvad man vil.

Jesper og jeg ser bestemt ikke ens på dette spørgsmål!! Har man kvalificeret sig, løber man VM. End of story!!

Nu er der bare den lille krølle på halen, at Jesper stopper som min coach efter Schweiz. Han har sagt ja til at træne en anden kvindelig landsholdsløber, hvilket jeg har fuld forståelse for, men det betyder samtidigt, at jeg trækker mig. Det har vi også forskellig holdning til...

Venskabet forsætter, og jeg bliver den danske forbindelse under 2. del af World Run 2. Jeg vil stadig diskutere træning og løb med ham, men træningsplanlæggerfunktionen falder fra. 

Hvilke løb overvejer jeg? Ultrabalaton, Thames Ring 250 miles, Western States 100. Forslag til gode løb modtages gerne :-)

3 kommentarer:

 1. UTMB i Alperna kanske?

  SvarSlet
 2. Hvad med Badwater - det er et helt utrolig facinerende løb.

  Selvfølgelig nemt nok at sige fra sidelinien, men alligevel.....

  SvarSlet
 3. UTMB kunne sagtens komme på tale i de kommende år.
  Badwater? En landevej i en bageovn - nej tak. Desuden kræver løbet, at man har supportbil med, så det er et meget dyrt løb at deltage i.

  SvarSlet