mandag den 6. maj 2013

Juryen er ude

Juryen er stadig ude omkring min beslutning om at fuldføre Lejonbragden. Søndagens korte tur viste, at det i hvert fald ikke hjulpet på mit skinneben at løbe 50 km på asfalt! Dermed er ugens planlagte deltagelse i et par cannonball marathons alvorligt i fare, og under alle omstændigheder er den højeste prioritet at blive klar til 12RUN d. 1. juni.

Så, på trods af sommervejr og feriefri, har jeg holdt mig i ro i dag. Jeg har fået et godt råd fra Newline, hvordan jeg kan justere hælen i min sko, så indfaldet bliver blødere, og til det brug fremsender de en ny og blødere kile. Det er altså et privilegium at have sådan en samarbejdspartner.

Men jeg har svært ved ikke at beskæftige mig med løb, selv når jeg er grounded, så jeg har brugt lidt tid på at føre nogle mennesker sammen, og det kommer forhåbentligt deltagerne i 12RUN tilgode :-)

8 kommentarer:

  1. Hej May-Britt
    Følger med interesse din blog, da jeg synes, det er supersejt at 'møde' en kvinde der løber ultraløb. Jeg har selv sådanne drømme, og har mit første marathon til gode endnu, men snart... til Københavns marathon, så skal jeg stå distancen og næste år er Fyr-til-Fyr på Bornholm på kalenderen. Mht dine skinneben, har du så overvejet at ændre løbestil og løbe 'barfods'løb. Jeg har selv løbet i Vibram Fivefingers det sidste 1,5 år, gennemført flere halvmarathons og forrige uge 30 km i dem. Jeg har gået hos Posemanden, Claus Rasmussen, siden november på hans marathonskole. Det er super. Jeg har ikke selv været skadet før, men mange af mine marathon-skolaster har døjet med alle de klassiske løbeskader, og de er stort set blevet skadesfri efter at have skiftet løbestil. Nå, men det var bare en tanke, god bedring, og glæder mig til at følge dig fremover. Mange hilsner fra Yvonne Wielandt

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Yvonne.
      Jeg tror, at mine problemer med anklen, som efterhånden har stået på i forskellige former de sidste par år, stammer tilbage fra en voldsom forstuvning under en volleyballkamp i gymnasiet. Den har været svag lige siden, og jeg kan gå på lige vej iført ordentlige sko og vrikke om alligevel.
      I 2009 og 2012 fik det den konsekvens, at jeg rev brusk løs i fodleddet, og især siden 2. gang har der været gener mere eller mindre hele tiden.
      Jeg gik desværre glip af Claus Rasmussens foredrag hos Novo Nordisk sidste år, og derfor kan jeg selvfølgelig ikke afvise, at barfodsløb kan være en løsning. Det tiltaler mig bare ikke så meget, men måske jeg skal finde en workshop?
      Tak for dit input, der bestemt sætter tanker igang.
      Hav et fantastisk løb d. 19. i Kbh. Det første marathon er noget helt særligt :-)

      Slet
    2. Hej igen,
      Ja, som Lisette skriver nedenunder, så skal man indstille sig på at bruge ca. 6 mdr. -1 år på at perfektionere barfodsløb/forfodsløb/fladfodsløb (kært barn har mange navne). Tænker at det måske er pga for meget støtte i skoene, at chancen for at vrikke om er større. Kan varmt anbefale at prøve en workshop hos Claus eller en enetime, og så hans øvelser for flexibilitet: Flexifusser og squats (kan ses på hans hjemmeside: www.posemand.dk) :D

      Slet
    3. Jeg var inde og tjekke hjemmesiden, og desværre er der ret lang ventetid på en solotime.

      Slet
  2. Med meget hypermobile led og kraftig pronation, har jeg i mange år konstant døjet med problemer i skinneben og ankler. Som et sidste forsøg på at holde mig løbende, startede jeg på at lægge stilen om til forfodsløb i starten af 2012. Det har hjulpet mig utroligt meget. Dog måtte jeg gå i gang helt fra bunden af (igen igen) og bygge meget langsomt op. Jeg arbejder stadig meget med stilen. Du har skrevet flere gange, at du undgår trail, da du er bange for anklen. Det har også været et problem for mig, men jeg har efterhånden været en del ude på stierne det sidste halve år, og selvom jeg nogle gange har været lige lovlig øm i anklerne, kan jeg mærke, at de langsomt bliver stærkere.
    Jeg ved ikke, om du kender Geir Frykholm http://www.ultrafrykholm.com/ , men jeg var på kursus med ham, og han løber det smukkeste listende forfodsløb. :-)
    Mvh.
    Lisette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisette
      Tak for at dele dine erfaringer. Dem tager jeg bestemt med i betragtning mod en løsning :-)

      Slet
  3. Jeg har også været i gang med at skifte løbestil fra klassisk hælløb til forfodsløb pga. en masse skader. Jeg har også været på workshop og solotime hos Posemanden. Jeg har skiftet alle mine løbe- og hverdagssko ud med sko med zero-drop og træner nu langsomt min distance op fra uge til uge. At skifte løbestil har for mig været hårdt for achillessenen og lægmusklerne og jeg kan kun anbefale at man går langsomt fremad. Jeg har forsøgt at skrive om mit skift fra klassisk hælløber til forfodsløber på min blog www.jegerlober.dk og på den måde kan man som løber måske få et indblik i hvordan man kan (eller ikke kan/skal) lave transformationen til flade sko. Held og lykke med det..

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Lars. Det er rigtigt, at man skal være meget opmærksom, når man skifter løbestil (og skomærke for den slags skyld). Der vil næsten altid være en overgangsperiode af kortere eller længere varighed.

      Slet