søndag den 30. juni 2013

Leon fuldfører WS100

Jeg har meget svært ved at løsrive mig, når ultravenner deltager i et race, og derfor bliver F5 igen udsat for massiv overbelastning. Foruden Leon Skriver Hansen er der 2 andre danskere i startfeltet, men de er registreret under deres opholdsland.

Henrik Westerlin (Indien) havde håbet på en tid omkring 20 timer og kom i mål i 20:46:43 på en 32. plads. Med temperaturer på over 40 gr. er jeg dog sikker på, at han er ret godt tilfreds med tiden.

Leon har jeg løbet med på ultralandsholdet, men de seneste 1½ år har han forladt asfalten til fordel for terrænløb. Han er en dygtig løber. Ikke den hurtigste i feltet, når vi ser internationalt, men han er udholdende og har en vilje af stål. Han måtte som bekendt trække sig fra Yukon Artic Ultra pga. sygdom, og derfor gør det mig ekstra glad, at han fuldfører Western States 100 (vi tales miles, ikke km!) i 27:23:53, og mon ikke han er meget meget glad, selv om det "kun" blev til et bæltespænde af bronze? ;-)

Bo Andersen (Holland) er stadig ude på ruten, når dette indlæg skrives, men han er kun ca. 1 time efter Leon, så han skal nok sørge for, at den danske delegation fuldfører 100%.

Stort tillykke til alle 3 danskere (men mest til Leon ;-)
Videoen er fra målgang, lånt fra Facebook. Der står ingen fotograf bag, men mon ikke det er hans hjælper på turen Jacques Dehnbostel?



torsdag den 27. juni 2013

Tilladelse til at løbe :-)

Endelig! Efter 2½ ugers løbeforbud har Morten (fys.) givet tilladelse til, at jeg må løbe igen. Det er selvfølgelig med en løftet pegefinger om klog genoptræning i form af roligt tempo og forsigtig øgning af distancen. Jeg skal starte ud med 4-5 km i 6 min/km, og hvis det går godt, kan jeg øge med 2-3 km pr. gang uden at øge tempoet. Der skal kun skrues på én knap ad gangen, og for mit vedkommende er valget faldet på distancen. Om et par uger, og hvis alt forløber efter planen, kan jeg begynde at sætte tempo på.

I desperation over mit løbeforbud var jeg til Bodypump i tirsdags, og i går aftes og i dag har jeg i dén grad mærket DOMS, forsinket muskelømhed. Det bragte et stort grin frem hos Morten. "Man bliver, hvad man træner" var hans tørre konstatering ;-)

Jeg skal stadig bruge ispose efter træning, og så har jeg fået beordret 5 min. på vippebrættet dagligt. Ingen svære øvelser, men bare holde balancen på flad fod. Det skal styrke musklerne i mit fodled, som altid vil være mit svage led pga. næsten ikke-fungerende ledbånd.

Min slidte ryg betyder, at jeg ikke kan lave en Ironman, og mit fodled betyder, at jeg aldrig bliver trailløber. Så er det jo heldigt, at min kærlighed ligger hos de endeløse timeløb :-)

Hvor stærkt jeg vender tilbage, afhænger i høj grad af min tålmodighed

onsdag den 26. juni 2013

Leon Skriver Hansen løber Western States 100

I den kommende weekend skal ultraløber Leon Skriver Hansen for alvor i ilden. Han har, som eneste dansker, fået startnummer til det legendariske Western States 100 2013.

Det kræver både en kvalifikationstid i kvalifikationsløb samt stort held i den årlige lodtrækning at få startnr. Ansøgningen til næste års løb kan ske d. 9.-16. november med lodtrækning d. 7. december.

Som noget helt nyt kan man løbe kvalifikation i Danmark, da Salomon Hammer Trail har opnået status som kval.løb fra 2014. Det er kun deltagelse på 100 Miles, der tæller som kvalifikation.

Leon kommer ikke i nærheden af løbsrekorden (han løber i gruppen 40-44 år), men der er bestemt en mulighed for slå den "danske rekord" sat af Kim Rasmussen (TIF) i 2005, hvor han løb 27:37:00.

Leon har en hjælper med, og Tracy Høgh også tilstede langs ruten som off. hjælper i løbet. Leon måtte som bekendt stoppe sin deltagelse i Yukon Arctic Race kort inde i løbet pga. sygdom, men han meldes rask og i topform, så jeg krydser fingre for, at Leon rammer Dagen og løber sit livs løb!

Artikel om Leon i Rødovre Nyt
Irunfar´s preview af årets løb

mandag den 24. juni 2013

Tilmeldt Bislett 24H

Jeg planlægger stadig at deltage i DM til september, men det er ikke realistisk, at jeg bliver i god nok form til at løbe 200 km+. Det primære formål bliver at være med i alle 24 timer samt få prøvet nogle ting af mod det løb, der i stedet for må bliver hovedmålet Bislett 24H d. 30/11 - 1/12. Jeg har været så heldig, at en norsk deltager Hilde Johansen har tilbudt overnatning før løbet, hvilket jeg naturligvis har sagt ja tak til med stor glæde.

Nu er vi 3 danskere (Niels Høg Henriksen, Peter Bøgevig og mig) samt 1 danskboende græker Emmanouil Psaradakis, bedre kendt som Manolis blandt venner på Facebook. Der er stadig plads til 39 løbere, så jeg håber, at vi bliver en lidt større danskerkoloni.

Det er stadig uvant at skulle tjekke kalenderen for at se, om jeg skal på arbejde, før jeg kan tilmelde mig et løb. Fra at have fri alle weekender og helligdage skal jeg nu arbejde hver 3. weekend. Heldigvis er ingen af efterårets foretrukne løb kollideret med arbejdet, og med det udsagn røber jeg jo, at der er et par stykker med i kikkerten foruden DM og Bislett. Det er dog på kortere distancer, nemlig 60 km Ultraløbet Molsruten samt 6 timers løbet hos ALOT.

søndag den 23. juni 2013

Send positive tanker

I morgen skal jeg til fys. igen, og jeg krydser fingre for at få lov til at løbe. Jeg er tæt på at gå i spåner, og det føles som mere end 14 dage siden, jeg løb sidste gang. Jeg føler mig træt og tom for energi uden min dosis af løb. Det virker som doping! Send venligst positive tanker i min retning ved 14.30-tiden...

lørdag den 22. juni 2013

Det bedste og det værste

Indenfor kort tid ramte 2 nyheder den danske sportsverden. Den ene var glædelig, mens den anden var af allerværste karakter.

På atletikfronten satte kæmpetalentet Kristoffer Hari ny europarekord for 15 årige sølle 1/100 fra verdensrekorden!

Jeg er nok ikke den eneste løber, der følger 24 timers motorløbet Le Mans, og jeg er derfor ikke den eneste, der er dybt rystet over Allan Simonsens fatale uheld Det så meget voldsomt ud, men det gør det jo som regel i motorsport. Men man begyndte at ane en tragedie, da der ikke kom nogen melding, om at køreren var ok. Alt for lang tid efter kom en kort melding om, at Allan Simonsen var ved bevidsthed, men intet andet. Få timer efter kom beskeden om hans død.

fredag den 21. juni 2013

Stadig dømt ude :-(

Jeg var til den 3. fys.behandling i går, og selv om jeg ikke længere kan mærke smerter i skinnebenet, er jeg blevet frarådet at løbe 1 uges tid endnu. Morten kan nemlig stadig mærke stramhed omkring ankelledet, og bare mellem os så kan jeg også mærke, når han masserer området. Puha, hvor er det hårdt at lade skoene stå, når solen skinner og man ikke har ondt! Men jeg stoler 100% på Mortens vurdering, og jeg vælger at se langsigtet, også selv om det nu i meget høj grad ser ud til at koste deltagelsen i DM.

På det punkt er jeg dog ret afklaret. Det vil selvfølgelig været rart med en god placering i et DM, men første prioritet er absolut et godt resultat (læs 200 km+) og så er det i øvrigt ligegyldigt hvilket løb, resultatet opnås i. Derfor følger jeg stadig afsætningen af pladser til Bislett 24H (pt. er der afsat 93 pladser), men jeg vil langt hellere løbe udendørs, så tips om velegnede løb i oktober og senere modtages med glæde.

torsdag den 20. juni 2013

Bliver VM 100 km flyttet?

I følge IAU´s hjemmeside er der risiko for, at VM bliver flyttet fra Durban. Følgende er offentliggjort:

IAU 100K World Championships South Africa October 2013. Don’t buy cheap flights yet!

We announced on May 13th that the IAU and the IAAF Road Running Commission had confirmed the IAU 100K World Championships would be held in South Africa on 26th October 2013. However, since then some local actions have led to issues being raised with Athletics South Africa (ASA). ASA have full IAAF support for dealing with these but it does mean that we might need to move the site for the IAU 100K World Championships either in South Africa or elsewhere. So we recommend to our Member Federations that they do not try to get extra cheap deals to South Africa until this is sorted.

Watch out for further news.
Hilary

Hilary Walker
IAU General Secretary

IAU forventer at komme med en udmelding sidst på måneden.

tirsdag den 18. juni 2013

2. behandling

Der er jo desværre ikke så mange nyheder fra min side i disse dage, og derfor vil bloggen ikke blive opdateret i helt samme omfang, da min behandling sikkert ikke har den store interesse, men lidt nyt skal I da have.

I går var jeg til den 2. fys-behandling, og jeg synes, at jeg allerede nu kan fornemme fremgang. Jeg blev også helt glad, da Morten trykkede på de 10 cm, der er irriteret, fordi det føltes mindre ondt. Han masserede området, gav ultralyd og bad mig vende rundt på maven. SÅ blev jeg klogere, for da han begyndte at massere fra læg-siden, gjorde det oooondt. Så jeg er vist ikke helt så langt i helingsfasen, som jeg håber :-(

Om aftenen var jeg til den første time i spinning, og med mit sædvanlige "held" ramte jeg ind i 1 times intervaller. Yiihaaa, I ved hvordan jeg har det med intervaller generelt, så prøv at overføre det til en spinningcykel :-/  Jeg kom igennem, men ok jeg snød undervejs og tog lidt belastning af i perioder. Det er et hold for øvede, og de andre er i superform. Min eneste motivation, som jeg gentagne gange måtte hive frem, er at formen ikke vil være helt tabt, når jeg igen får tilladelse til at tage løbeskoene på.

Det er sommer, og jeg vil løbe løbe løbe løbe løbe løbe løbe

søndag den 16. juni 2013

Nix pille

Jeg indrømmer, at jeg har det svært med fyssens anbefaling om min. 14 dages løbepause, men jeg har aftalt med mig selv, at jeg først tager løbeskoene på igen, når jeg får grønt lys. Så må jeg stå og skrabe i jorden som en hest, der venter på at komme på græs så længe.

For at tage de første abstinenser valgte jeg at flygte til Jylland i weekenden og besøge familien. Motionen blev lange gåture i den skønne natur på Djursland.

Jeg ved, at DM hænger i en meget tynd tråd, og blikket er rettet lidt mod Bislett, men jeg har lovet Brian Dåsbjerg at holde fingrene fra diverse tilmeldingsformularer, indtil jeg kan genoptage træningen. Tror I, det er let, når man har overskud af tid og lyst til at løbe??? Mental styrketræning!!!

lørdag den 15. juni 2013

Tilmelding til Bislett 24 timer

Kl. 18 åbner tilmeldingen til løbet på Bislett. Der er plads til 135 løbere, og sidste år var alt optaget i slutningen af august.
Bislett 24h Indoor Challenge | ToppTid - Professional Race Timing

torsdag den 13. juni 2013

Grounded

Så faldt dommen over min skade: irritation af hinden omkring musklen ved skinnebenet. Smerte i lysken er som forventet afledt af denne skade.

Behandling:
Hos fys: Massage på skinnebenet samt ultralyd 2 x ugtl..
Hjemme: 2 udstrækningsøvelser 4-5 x dagligt samt kold pakning 3-4 x dagligt

Træning:
Ingen løb
Ingen crosstrainer, fordi jeg stadig vil komme op på forfoden og belaste skinnebenet
+ spinning eller anden ikke belastende træning

Morten fik selvfølgelig det spørgsmål, enhver fysioterapeut må frygte "Hvornår må jeg løbe igen?", og selv om han helst ikke ville svare, fik jeg presset ham til at komme med et bud. Formodentligt kan jeg "nøjes" med 14 dage uden løb, fordi der er tale om et begrænset område, og fordi jeg trods alt ikke lå oppe under loftet af smerte ved berøring. Da jeg begyndte at tale om DM i september, blev han straks mere på vagt, så det skal jeg vist ikke regne med, men lad os nu se...

Morten tjekkede også mine ledbånd i anklen, og som forventet er de tæt på ikke at gøre nogen gavn, hvilket er årsagen til at jeg kan vride om gående på flad vej i fastsiddende sko. Trail bliver ikke det nye sort for mit vedkommende, men det vidste jeg jo i forvejen.

tirsdag den 11. juni 2013

Kort film om Lydiard

Når du har 20 min. til overs, skal du se denne lille film On the Run fra 1979 om den legendariske træner fra New Zealand Arthur Lydiard og nogle af hans løbere fra 1500 meter op til ultramarathon.

Arthur Lydiard er især kendt for at kræve en stor basistræning af sine løbere. 200-250 km mængdetræning om ugen kombineret med speedtraining i særlige perioder er helt normalt.

Saxo.com forhandler hans bøger om træning
Bogen "Running with Lydiard", som står i min reol, er blevet oversat til dansk og kan lånes på nogle biblioteker. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde den i salg.

mandag den 10. juni 2013

Aftaler

Jeg har fået tid hos fysioterapeut Morten Vejstrup Frederiksen allerede på torsdag, så der forhåbentligt kan findes en årsag til min skade.

Jeg har talt med Brian Dåsbjerg, og han er enig i, at vi sætter samarbejde på pause, til jeg er skadesfri. I den mellemliggende periode vil han stå til rådighed med gode råd, hvis det bliver nødvendigt, hvilket jeg værdsætter. Og han er frisk på at blive træningsvejleder igen, når jeg melder mig klar :-)

Kalenderen er ryddet for løb/konkurrencer indtil videre. Nu handler det kun om én ting: at blive helt skadesfri.

søndag den 9. juni 2013

Tilbageslag!

For 2-3 år siden blev jeg stoppet efter et vinterløb i Allerød. Det var Lars Bergelius, der lige ville hilse på, fordi han læser bloggen. Efter mødet har vi flere gang set hinanden til løb og foredrag, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville deltage i hans fødselsdagsløb i St. Dyrehave. Derfor var jeg oppe kl. 02.45 i nat, blev hentet kl. 03.30 og var klar (???) til at løbe kl. 04. Man kunne vælge mellem 20 km trail eller at løbe omgange á 6 km på brede skovstier, og jeg valgte selvfølgelig det sidste.

Jeg havde ikke løbet mange meter, før jeg blev klar over, at mit ben bestemt ikke var vild med turen, og jeg løb derfor mit eget tempo og hang hurtigt efter de øvrige løbere. Det generer mig ikke at løbe alene, men det generede mig i høj grad, at jeg helt uventet havde ondt fra start. Der var nemlig absolut intet at mærke, da jeg stod op.

Da jeg havde færdiggjort den første omgang, var min chauffør Rune også i depot, og jeg gjorde det klart, at jeg ikke ville løbe de 7 omgange, der betød marathon. Jeg ville løbe en omgang mere og så måske prøve at få kørelejlighed til en station. Derefter luntede jeg ud på endnu en runde, og da jeg nåede til nedløbet mod depotet, var der ikke længere tvivl. Jeg begyndte at aflaste venstre ben, når det gik nedad, og så snart jeg begynder at løbe forkert/anderledes, er det tid til at sige stop.

Rune var løbet i depot kort tid før mig, så jeg fik mine ting fra bilen og ville vente, til en løber skulle køre og kunne sætte mig af på en station undervejs. Næsten i samme øjeblik kom en løber forbi, som slet ikke var med i løbet, og han var på vej mod P-pladsen med bilnøgler i hånden. Jeg var træt og irriteret over tingenes tilstand, så jeg tillod mig at spørge, om jeg kunne køre med. Han var en venlig mand og tog mig med til Hillerød station :-)

Da jeg steg ud af bilen, fandt jeg hurtigt ud af, at skinnebenet var mit mindste problem. Allerede sidste søndag fik jeg stærke smerter i venstre lyske efter træningsturen, men en hviledag mandag gav ro, og tirsdag løb jeg uden at have ondt. Jeg har intet mærket hele ugen, men nu gjorde det pludselig ondt i lysken igen. Alverdens eder gav genlyd i mit hoved, mens jeg gik hjem fra Birkerød station.

Jeg fik sovet et par timer, da jeg kom hjem, og jeg har haft tid til at tænke over tingene. Der er ingen tvivl om, at det nye tilbageslag betyder, at jeg må ændre strategi. Jeg må holde en pause i samarbejdet med Brian og have fuld fokus på at blive skadesfri, før jeg tænker på træningsplaner. Det betyder en kombination af roligt løb og crosstrainer. Den var jeg ellers hurtig til at skippe, fordi jeg selvfølgelig meget hellere vil løbe udendørs, og det gik jo også fint nok, troede jeg, men nu er jeg blevet klogere.

Tillykke med fødselsdagen Lars
Vi ses til O-træning ;-)


lørdag den 8. juni 2013

Intelligens er mange ting

Jeg anser mig selv for at være forholdsvis intelligent, men når det kommer til teknik, så er jeg dum som en dør! Hvis en manual består af flere end 2 punkter: 1.Sæt batterier i 2.Tryk på TÆND , så går min hjerne i sort. Jeg er simpelthen manual-analfabet, hvilket sætter nogle kedelige begrænsninger såsom at få installeret podcast på min mp3. Derfor har jeg længe misundeligt læst om løbere, der lytter til spændende udsendelser eller lydbøger, mens de løber lange ture.

Men i går skete et mirakuløst gennembrud! Ikke med min mp3, for det projekt har jeg for evigt opgivet, men på min elskede mobil. Jeg fik hentet et program til at hente podcast, og jeg fandt trailcast.dk til download og vupti - så lyttede jeg til en udsendelse om Danske Trailløbere samt Casper Wakefield om Yukon Arctic Ultra :-)  Jeg fandt oven i købet ud af, hvordan jeg kunne følge Nadals semifinale samtidigt med at jeg lyttede. Mange af jer vil sikkert ryste på hovedet over min uvidenhed, men der er altså tale om et stort gennembrug, og jeg ser nu frem til mange spændende timer på landevejen.

Det vil sige, når de lange ture igen kommer på programmet for alvor. Lige nu balancerer jeg på den fine linie af dumdristig træning. Den, der kræver, at man har stort kendskab til sin egen krop, og hvad man kan byde den. Det er stadig skinnebenet, der driller, men det går trods alt fremad med ture på 45-50 min efter Brians anvisning. Efter løbeturen tager jeg en kold pakning på benet (jeg bruger rådet om frossen brun sæbe) i ca. 10 min for at dæmpe irritationen, og det ser ud til at virke fint. De mange timers træning siden 2007 har givet mig en rigtig god fornemmelse for, hvor min grænse går.

Løbeklub: Når jeg stopper på Steno Diabetes Center med udgangen af måneden, ryger jeg automatisk ud af Novo Gruppens Løbeklub, som jeg ellers havde regnet med at stille op for til DM. Jeg har derfor meldt mig ind i den lokale klub Birkerøddernes Løbeklub.

DM? Og du er stadig skadet? Ja ja, men jeg skal nok blive klar ;-)

torsdag den 6. juni 2013

Go Tracy!

Det er endnu ikke lykkedes at få samlet et dansk landshold i trail, så vi stiller ikke med hold til VM i Wales d. 6. juli.

Lidt dansk islæt er der dog over løbet, for Tracy Høeg, der er dansk gift og bosiddende i Næstved, er blevet udtaget til det amerikanske landshold . Tracy stiller ofte til start i danske løb både på korte distancer, trailløb og ultraløb, og for ganske nylig indgik hun en aftale med Salomon om et sponsorat. Tracy træner benhårdt under ledelse af Ole Stougaard fra Multicoach, og han har virkelig fået sat fart i hendes løbekarriere. Well done Tracy! :-)

tirsdag den 4. juni 2013

Kravet til ultralandsholdet stiger

Nu strammes kravet for at blive udtaget til ultralandsholdet på både 100 km og 24 timer, og selv om det betyder, at færre løbere kommer afsted, betyder det forhåbentligt også, at niveauet løftes, når der afholdes mesterskaber. De nye udtagelseskrav ligger over, hvad jeg selv har præsteret tidl., men jeg er 100% for ændringen.

Der vil ligeledes blive udtaget en bruttogruppe med resultater lige under landsholdsudtagelse. Dette sker formodentligt som motivation for løbere, der har potentialet til landsholdet uden at have klaret kravet endnu.

Nå, men så skal der jo bare trænes igennem ;-)

mandag den 3. juni 2013

Ingen over og ingen ved siden af Anni Lønstad!

Anni Lønstad fra Maribo var aktiv ultraløber i midten af 90´erne og hendes rekorder står stadig på alle distancer for kvinder! På et tidspunkt flyttede hun til Tyskland, og derfor står hun opført under en tysk løbeklub, men flaget er stadig dansk :-)

50 km: 3:49:10
100 km: 7:53:15
6 timer: 76,608 km
12 timer: 134,378
24 timer: 217,750 km

Anni Lønstad er født d. 19/8-1953 og har sine sidste resultater i 2005, hvor hun løb 72,441 km på 6 timer samt 50 km på 3:59:42.

Anni Lønstads samlede resultater

Resultatet på 12 timer er sat i Holland i et løb kategoriseret som Road, og derfor har Pia ikke sat ny nordisk rekord.

Lige nu er der ingen i nærheden af Anni Lønstads rekorder, men vi har et par stykker, der har potentialet, og når de rammer dagen...

søndag den 2. juni 2013

Sådan er stilen!

For et par uger siden, lige efter DM 100 km, modtog jeg en længere besked, der bl.a. havde følgende ordlyd "Jeg synes faktisk du på din blog har svært ved at glæde dig på andres vegne, med mindre det er nogle med super resultater. Men sådan er vi jo så forskellige."

Det var en "hilsen", der gik lige i hjertet, for jeg synes, jeg gør et stort arbejde for at udbrede kendskabet til ultraløb, og det sker bl.a. ved at skrive, når det kommer flotte resultater. Det sker også ved at gøre opmærksom på forskellige løb samt komme med mine bedste råd, som jeg har erfaret dem. Jeg bruger tid på at svare mails, når både nybegyndere og de mere rutinerede indenfor ultraløb skriver til mig.

Jeg har ikke tænkt mig at droppe stilen, for det er sådan, jeg har valgt at gøre. Det er min personlige blog, og den indeholder mine meninger. Så er I advaret!

Og derfor kommer der også nu et stort tillykke til den nykårede danske mester på 100 km Pia Joan Sørensen, der igen - kun 14 dage efter DM - har løbet et meget flot resultat hjem. Hun vandt suverænt 12RUN med 124,645 km, hvilket formodentligt er ny nordisk rekord på vej. Man deler rekorder indenfor ultraløb op i 3 kategorier: bane, vej og indendørs. Som vidt jeg ved, er den nuværende rekord sat af svenske Torill Fonn i 2011, hvor hun løb 123,738 km i Hønefoss. Jeg har sendt en mail til en mand, der har fuldstændig styr på den slags for at få ham til at bekræfte, at der ikke er løbet længere siden 2011.

Her er Pias status på Facebook om løbet:
DET BLEV EN LANG DAG PÅ REFSHALEØEN.
På cyklen ud, tænkte jeg det her skal nok går ok, selv om vejret var lidt for varmt, og der var ikke en sky på himlen.
Kroppen og benene føltes friske til 12 timer på asfalten.
Jeg fandt
Mikkel, og vi aftale at løbe sammen. Det holdt kun en omgang, så blev resten af løbet sololøb.
Det var forbandet varmt og en temmelig kedelig rute. Allerede ved 25 km, ramte ...
jeg ind i den første krise. Kunne ikke finde motivationen frem. Jeg kedede mig, og syntes egentlig jeg havde vist hvad jeg kan.
Fik en snak med
Sara, som fik skubbet mig i gang igen. ( dansk mester forpligtiger, sagde hun ) Jeg tog en god lang pause, fandt kasketten, musikken og motivationen frem. Så Mikkel ved vores depot, og fik også en opmuntrende snak med ham.
Det virkede - musikken fik gang i viljen igen.
Shane, Sirus, Maj-Britt Nielson, Bendt og hans kone, blev lyspunkter på turen. ( Græd af glæde da jeg så min datter )
Ca. 1,5 time før mål, dukkede
Jesper op. Blev simpelthen så glad for at se ham. Vidste at nu skulle jeg nok komme i mål. Jeg fik til og med lidt fart i benene på de sidste omgange, en fed måde at slutte så langt et løb af på.
Der skulle mønstres max viljestyrke, for at komme igennem 124.6 km på en 2 km´s rundstrækning.
Nu det prøvet, gør det aldrig igen . . . .
 
Politiken bringer i dag en artikel om Pia og løbet

Pia under 12RUN
Foto: Mette Sommer (Facebook)

lørdag den 1. juni 2013

Til foredrag


Sorry for det mørke billede. Min mobil mente åbenbart ikke, at blitz var nødvendigt (??!! :-/)

I denne weekend er der cykel- og løbefestival i Birkerød, og jeg har været forbi 2 af tilbuddene i dag. Kl. 10.30 var der oplæg af Rasmus Henning før Rudersdal Marathon Cannonball blev sendt afsted med 10 løbere.

Kl. 14 var jeg tilbage for at høre Rasmus holde et lidt længere foredrag (45 min) om træning, motivation og op- og nedture. Jeg har hørt Rasmus flere gange tidl. men der er altid et eller andet lille fif, jeg kan tage med hjem. Også i dag, hvor han omtalte crosstrainer som et godt alternativ, hvis man er skadet. Det vidste jeg godt, men jeg vidste ikke, at den bedste metode at bruge crosstraineren på er at komme op på tæerne og helst også slippe håndtagene, så man får løberens naturlige position.

Forhåbentligt behøver jeg ikke rådet ret meget længere, for efter 1 uge uden løb har jeg i dag haft løbeskoene på og klaret 6,5 km uden nogen former for smerter :-)

Rasmus er en meget venlig person, og som den mest naturlige ting af verdenen kommer han hen og hilser på en lidt ældre (ahemm) og væsentligt mindre professionel ultraløber. Rasmus har, efter endt prof. triathlon-karriere, startet eget firma op, og hans hjemmeside Trinordic er snart oppe at køre.