onsdag den 29. oktober 2014

NYC Marathon på søndag

På søndag løbes NYC Marathon (New York City Marathon) med start kl. 15.30 dansk tid. Løbet vises på Eurosport og kommenteres af landsholdsløber Henrik Them. Han har skrevet flg. oplæg til løbet:

På søndag er der NY maraton. Husk at se med på EUROSPORT fra 15.30, hvor jeg speaker løbet live. 
NY maraton er en løbefest ud over det normale. Løbet har sammen med London det største budget, og kan dermed tiltrække de bedste løbere. Løbeter i top tre over de største ting man kan vinde. På niveau med London, og lige under OL.
Ligeledes markere NY sig med ikke at have "pacemakere" dvs. det er løber imod løber. Langt de fleste store løb i dag har folk der kan sætte tempoet helt op til 30 km inde i løbet. Men det er ikke tilfældet her, og det giver løbet en helt anden form for dynamik.

Vi har ( igen) i år et stærkt felt samlet.

* G. Mutai. Den forsvarende mester ( vandt i 2011, 2013. obs. der var ingen maraton løb i 2012) og har løbsrekorden, stiller til start. Han løb sindsyge 28.38 på de sidste 10 km da han vandt i 2011.
* Wilson Kipsang. Manden, der havde verdensrekorden indtil Kimetto slog den i Berlin, stiller til start. Kipsang vandt London i ny løbskekord tidligere i år i 2.04.29. Et løb, hvor han bare var et niveau over alle andre. Han skulle havde løbet NY i 2012. Er nok pt. den bedste maraton løber i verden.
* Stephen Kiprotich fra Uganda er Verdensmester og Olympisk mester. Han har endnu ikke løbet hurtigere end 2.08. Men er stærk i mesterskabsløb, hvor tempoet ofte er mere ujævnt. Derfor en outsider i NY.

*Af amerikanske løbere har vi vinderen af Boston (Meb) til start. Det var fuldstændigt vanvittigt at han kunne vinde det løb. Han vandt iøvrigt NY i 2009. Den hurtigste lokale løber sidste år var Ryan Vail ( løb 2.10) stiller ligeledes til start. Se hans promo video via linket

* Min ven Lars Budolfsen stiller også til start. Jeg HÅBER virkelig han kommer godt igennem. Ruten er ikke den hurtigste. Men Lars har en evne til altid ramme dagen når det gælder. Hvilket er ekstraordinært.

* Der er selvfølgelig også fokus på Caroline Wozniacki. Vores tennis dronning der løber maraton for første gang. Jeg synes det er super sejt hun tager udfordringen op. Hun har igennem mange år trænet hårdt, så selvfølgelig kan hun også løbe 42 km. Tror ikke hun har de store tidsmål, så mon ikke det bliver en "rolig" tur rundt i gaderne med massiv opbaknining fra publikum. Jeg håber hun nyder hver en meter. Selvom det selvfølgelig nok skal blive hårdt på et tidspunkt. Det er det jo for alle:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar