søndag den 26. oktober 2014

DAF anerkender DM i trailløb

Stort tillykke til Tejn IF der endnu en gang er foregangsmænd/kvinder for et nyt DM indenfor løb/ultraløb. Den bornholmske klub blev i går tildelt det første danske  mesterskab indenfor kort og lang trailløb, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted til debuten. DM vil blive afholdt i forbindelse med Salomon Hammer Trail 2015 d. 1.-2. maj.

Her er pressemeddelelsen fra Tejn IF:
Tillykke Trail Danmark – De Danske Mesterskaber er i hus.
Efter 2 års ihærdigt arbejde bliver Salomon HammerTrail 2015 første udgave af de Danmarks Mesterskab (DM) i trail løb.
Dansk Atletik Forbund - DAF - har lørdag eftermiddag d. 25 oktober givet sit endelige tilsagn om et DM ved den årlige konference i Middelfart. Det var med stort flertal at trail blev budt velkommen i DAF regi. De kommende mesterskaber bliver på distancerne: Trail kort (20-30 km) og Trail lang (70-90 km) – som bliver betegnelsen i DAF regi.

"Et DM løfter sporten og det vil komme alle trailløbere til gode, idet arrangørerne bl.a får et rammeværk at efterleve på internationalt niveau - udtaler Jakob Vestergaard (Tejn IF) og fortsætter:" Udarbejdelsen af ansøgningen har været delt med to andre løbsarrangører, Simon Grimstrup (Thy Ultra Trail) og Christian Madsen (NDURE TRAIL 50/100 km) og ikke mindst Brian Larsen og Dorte Dahl fra landsholdet - det er vi meget glade for og det er også deres fortjeneste at vi har fået et DM idag".

Mange ting er nye i dansk trail, ikke mindst at der skal etableres et landshold. Et DM vil uden tvivl være stedet hvor landsholdsemner kan findes og løberne kan vise sit potentiale.

Dorte Dahl udtaler følgende om et kommende DM: ”Som trail ultra løber og koordinator for ultra trail landsholdet er det dejligt, at vores sport bliver bekræftet som seriøs og mesterskabsegnet. Vi har stadig en opgave i at bibeholde kvaliteten af de trail løb, der arrangeres og her er Salomon HammerTrail løbene et rigtig godt eksempel og derved en værdig DM arrangør”.

Tejn IF har været pioner på trail rejsen, som de selv startede for 6 år siden og det ligger naturligt at klubben afholder de første danske mesterskab. HammerTrail tog fart efter blot et enkelt år, da Salomon blev involveret og har været med på rejsen de sidste 5 år. Lene Møller (Tejn IF) udtaler: ”Samarbejdet med Salomon har bidraget positivt til udviklingen af HammerTrail, løbet har fået et præg, karakter og ikke mindst standard af internationalt niveau”.

Der er Ingen tvivl om at partnerskabet mellem Tejn IF og Salomon har haft og har stor betydning for trailsporten i Danmark, herunder HammerTrail. Mange nye løb er skudt op, i forlængelse af Salomon HammerTrail (Salomon Trail Tour), hvilket blot udvikler sporten og øger kvaliteten. Kim Sørensen fra Salomon fortsætter: ” Salomon HammerTrail er et flagskib i dansk trail, et DM er helt sikkert med til at udvikle sporten og det unikke ved Salomon HammerTrail er, at det ikke udelukker bredden af danske trailløbere – tværtimod, hvilke de to DM distancer også viser”.

For godt to måneder siden satte parterne sig ved forhandlingsbordet og helt uafhængigt af det netop besluttede DM, har parterne indgået en ny 5 årlig aftale. Kim Rasmussen (Tejn IF): ”Vi ønsker hele tiden at forbedre kvaliteten og indholdet af vores løb på Bornholm og en godkendelse af et DM fra DAF’s side og en forlængelse af aftalen med Salomon, er en anerkendelse af vores arbejde gennem mange år. Det er vi glade for og glæder os til afholdesen af de første Danske Mesterskaber i 2015. Vi stopper ikke her, vi har nye tiltag undervejs som skal modnes yderligt, inden de iværksættes”.

Det er ikke kun i Danmark - Tjen IF har flyttet grænser, vores skandinaviske naboer har henvendt sig og spurgt indtil DM og ønsker mere viden om indholdet af DM i Danmark, Jakob Vestergaard afslutter: ”Det er fantastisk at vi fik to distancer, noget DAF’s medlemmer værdsatte, da løb skal være for alle og ikke for de få. Vi er første nation i norden som får et nationalt mesterskab og vi har fået flere henvendelse fra vores naboer om rejsen Tejn IF har gennemført. Der vil helt sikkert være en række spørgsmål om det kommende DM, de skal alle besvares, men i dag er en festdag og det skal nydes. Vi sidder netop nu 60 trailløbere, Salomon og Tejn IF i klubhuset på Bornholm og afholder årets trailcamp, dem vil vi i første omgang feste med, men vi siger meget gerne: TILLYKKE TRAIL DANMARK”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar