fredag den 1. januar 2016

DM i 2016?

Det store spørgsmål i den danske ultra-verden er lige nu, om der bliver afholdt DM i 2016?

Trailløberne har deres DM på plads. 

Bornholmske Tejn IF afholder DM Lang Trail i forbindelse med Salomon Hammer Trail Winter Edition d. 16. januar. 
DM Kort Trail er tildelt Viborg Atletik & Motion, hvor det nye løb Viborg Trail Challenge (jeg har desværre kun fundet et Facebook-link om løbet) lægger rute til d. 10. september. 

Men hvad med asfaltløberne? DM 100 km og DM 24 timer? Oprindeligt blev begge distancer tildelt Sæby, der var vært for DM 24 Timer 2015, men den klub, der skulle stå bag arr. har tilsyneladende trukket sig, og da det kræver en klub under Dansk Atletik Forbund (DAF) at afholde DM, måtte arr. trække deres ansøgning tilbage. I mellemtiden havde ALOT nedlagt deres 100 km løb i april, og jeg ved, at de havde ansøgt om DM, men da det ikke blev tildelt, valgte de at bruge kræfter på et trailløb i foråret. Bramming IF har også meldt fra som arr. af et 100 km løb i år, og dermed er der pt. ingen potentiel arr. af DM 100 km 2016.
Det ser ikke bedre ud for DM 24 Timer. Der afholdes kun 2 x 24 timers løb i år: 24 Timer ved Havet i Sæby (de kan godt afholde løb udenfor DAF, men ikke DM) samt 24 Timers Løb i Viborg, der ikke opfylder kriteriet om at stoppe efter præcis 24 timer, men lader løberne fuldføre den sidste omgang. Der er rygter om et 3. løb, som har søgt værtsskab, men der er intet officielt om sted eller tidspunkt, så det er bare at vente og se, om jungletrommerne har ret.


Frustrationen breder sig blandt de løbere, der gerne vil løbe DM, for hvordan skal man tilrettelægge sin sæson?  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar