onsdag den 6. januar 2016

Der bliver DM 100 km 2016

Korrigeret indlæg efter hårdt jysk pres ;-)
Viborg AM, der er arr. af 24 Timers Løbet i august, har fået tildelt værtsskabet af DM 100 km. DM vil blive afholdt lørdag d. 13. august, og ruten vil være 17,5 omgange rundt om Søndersø (5,72 km). Der er en pæn bakke indlagt på ruten, som nok skal koste kræfter, og der er dermed ikke tale om en hurtig rute.
I følge pålidelige, jyske kilder husker jeg forkert med hensyn til ruten. De siger, at det er en hurtig rute med "kun" 3 små buler, ialt ca. 20 højdemeter på 5,72 km. Jeg beklager, at jeg tilsyneladende lider af Alzheimer Light eller måske havde jeg bare et hårdt løb i Viborg i 2007 :-)


Til gengæld vil det være en rute med masser af stemning og opbakning fra de mange stafethold og singleløbere i 24 timers løbet, så hvis du måske overvejer at debutere på 100 km, er dette løb en fantastisk mulighed. Man kan sagtens stille op uden at deltage i DM, men hvis man er medlem af en klub under DAF, er der da ingen grund til ikke at tage den oplevelse med - at deltage i et Dansk Mesterskab.

Viborg AM er rutinerede løbsarr., så jeg er sikker på, at løbet er i gode hænder.

2 kommentarer:

 1. Er DM i 100 km. løb noget, som man skal kvalificere sig til, eller kan man godt deltage, hvis bare man er en dedikeret amatør? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle, der er medlem af en klub under Dansk Atletik Forbund, kan deltage i DM. Når man tilmelder sig, skal man tilkendegive, at man deltager i DM, og hvis man ikke gør det, deltager man som løber udenfor DM. Det vil helt sikkert fremgå tydeligt af tilmeldingen.
   Når man løber DM, skal man være opmærksom på, at det ikke er tilladt at løbe med musik, så hvis man ønsker det, skal man ikke deltage i DM.

   Slet