søndag den 30. september 2012

Griseløbet 10 km

Det var perfekt løbevejr i Nærum til efterårets udgave af Griseløbet sammen med Jesper. Vi skulle begge løbe 10 km med to bakker undervejs og i dagens anledning også en god vind på store dele af ruten. Det koster selvfølgelig lidt sekunder på km-tiden, når man løber i modvind, men på 10 km har det trods alt ikke den store betydning.
 
Jesper mødte en tidligere træningskammerat
Jesper havde meldt ud, at han ville være glad for at komme under 42 min, men med et årelangt kendskab til manden vidste jeg, at han håbede på en tid omkring 40 min. Han er ikke ret glad for, at World Run har pillet tempoet ud af ham, og han kæmper for at komme op i fart igen. Derfor var det meget glædeligt, at han løb 00:40:18 hvilket også blev hilst med stor tilfredshed.

Når vi deltager i samme 10 km konkurrence, har jeg det beskedne mål at slutte max. 10 min. efter Jesper. I dag blev det til et nederlag med 6min.22sek., da jeg løb 00:46:40 , hvilket trods alt rakte til en 2. plads i min aldersklasse ud af 29 og nr. 12 samlet ud af 174 kvinder. Det tror jeg er årets bedste tid på 10 km for mig.

lørdag den 29. september 2012

Andreas Carlsen fuldførte Spartathlon som eneste dansker i tiden 34:49:30 og blev nr. 50.
Stort tillykke til Andreas  

Podiepladserne er klar

Baseret på tallet for drop-outs bliver årets Spartathlon det hårdeste nogensinde! Allerede ved Checkpoint 52 var der kun 83 løbere tilbage ud af de startende, hvilket betød, at 73% var udgået. Varmen tog virkelig sine ofre i år, og desværre tog den mange nordiske løbere med i faldet.

Podiepladserne gik til tyske Stefan Stu Thoms (26:28:19), japanske Tetsuo Kiso (26:36:23) og - for første gang nogensinde kom en kvinde på podiet overall - engelske Lizzie Hawker (27:02:17).

Bedste nordiske løber blev svenske Andreas Falk på en 5. plads (27:58:42)

Vi har stadig en løber tilbage i feltet: Andreas Carlsen. Han lå nr. 53 ved CP 60, og det forlyder, at han har det godt, men der er en lang og hård vej hjem. GO ANDREAS!

Højdeprofil af ruten.
Det bliver bestemt ikke lettere mod slutningen!

fredag den 28. september 2012

Spartathlon er i gang!

Så er løbet fra Athen til Sparta i gang! 246 km på max. 36 timer med 75 checkpoints og 6 tidsgrænser hvor man bliver taget ud af løbet, hvis man ikke er fremme, inden depotet lukker.

I år har vi 4 danske deltagere bl.a. Andreas Carlsen, der var med som instruktør på trailturen med 'Løberen'. Adgangskravet til løbet er 100 km på max. 10:30t. eller have løbet et min. 200 km non-stop løb indenfor de seneste 3 år inkl. deltagelsesåret. Der lukkes for tilmelding d. 31. maj, eller når ansøgertallet når 350, og det gør det som regel længe før maj. Så hvis du vil med næste år, er det med at komme ud af starthullerne, når tilmeldingen åbner!

Her kan du følge alle løberne. 

Bedste danske placering er Lars Skytte Christoffersen, der i 2009 løb sig ind på en forrygende 2. plads i tiden 24:32:00.
 
Kong Leonidas møder den danske ultrakonge

Præmieoverrækkelse

 

torsdag den 27. september 2012

Den sidste konkurrence?

Der har været mange konkurrencer på det sidste. Siden jeg løb Den Grønne Mil 5 km i uge 33, har jeg deltaget i løb hver weekend på nær uge 36, dvs. 5 ud af 6 uger, og sørme om jeg ikke er lokket til at løbe igen på søndag!

Jesper har for nylig afholdt foredrag for løbeklubben SNIK, og i den forbindelse fik han et startnr. til Griseløbet Han spurgte, om jeg skulle deltage, og oprindeligt var det ikke planen, men det er jo svært at sige nej, når jeg selv kan få startnr. gennem min løbeklub. Derfor er vi begge nu tilmeldt mellemdistancen på 10 km. Jeg har deltaget flere gange, men det har altid været på halvmarathon. Dette skulle så blive den sidste konkurrence før Bislett, men man skal som bekendt aldrig sige aldrig ;-)

onsdag den 26. september 2012

Løberseminar i Odense

Jeg har flere gange deltaget i DAF´s Løberseminar, når det har været afholdt i Brøndby. Det har altid været dygtige folk, der har stået for nogle spændende foredrag og praktiske workshops, som man selv sammensætter efter lyst.

I år har man valgt at afholde Løberseminar i Odense søndag d. 11. november, og det vil jeg varmt anbefale at deltage i. Hvis man er medlem af en klub under DAF, koster det kun 250 kr. for 4 workshops + frokost i tidsrummet kl. 10 - 17.

Seminaret er 2-sporet, så der også er et tilbud til løbsarrangører

Jeg arbejder selv på at finde en samkørsel fra Birkerød eller omegn, så jeg kan deltage.

mandag den 24. september 2012

H. C. Andersen Marathon

Jeg måtte stå skoleret overfor coachen i dag. Hvad var nu det med løbet i går? Var det i roligt tempo? Øøhh nej, det gik var vist nok lidt hurtigere end aftalt :-]

Men lad mig starte med begyndelsen! Da uret ringede kl. 05, kunne den i forvejen lille lyst ligge på et nærmest ikke-eksisterende sted, men op kom jeg og også afsted med toget kl. 06.12. Der var en del andre marathondeltagere med i Intercity-toget mod Odense, men jeg var træt og brugte tiden til at slappe af.

Toget ankom kl. 08.30, hvor der var shuttlebus til Idrætshallen. Der var vi ca. kl. 08.50, så jeg var spændt på, om jeg ville komme i tidsnød ved nr.udleveringen, men der var så mange udleveringsborde, at der overhovedet ikke var ventetid. Allerede her fik løbet et plus i min bog.

Jeg havde klædt om hjemmefra, fik motereret startnr. på min løbevest og afleverede derefter min bagage i den overvågede garderobe. Igen - ingen ventetid :-)

Jeg havde tjekket temperaturen, før jeg tog hjemmefra, og den meldte om 6 gr. i Odense kl. 05.30. Så jeg tog tubes, knætights, langærmet trøje samt løbevest på. Det skulle vise sig at være alt for meget, for solen hang over byen fra en skyfri himmel under næsten hele løbet, og det var perfekt vejr til kort tights, kortærmet T-shirt og en vest for at sikre mod kulde på kroppen, når den lette, men trods alt lidt kølige vind, ramte i havne- og industriområdet. Jeg ville faktisk smide min vest, og jeg flyttede skyndsomt startnr. fra vest til trøje, men droppede idéen igen, da vi ikke sluttede løbet helt samme sted, som vi startede. Vi startede udenfor stadion og sluttede indenfor, direkte op til hallen med bad og garderobe, så jeg viste, at jeg ikke ville orke at gå tilbage efter min vest. Så den blev på og blev i stedet for lynet op og ned efter vindforholdene.

Starten gik kl. 10, og der var god plads på vejen, så vi slap for den normalt umulige 1. km i klump. Jeg kom simpelthen ind i et flow fra begyndelsen. Et lidt for hurtigt flow, men man bliver jo revet lidt med af stemningen. Pga. varmen bestemte jeg mig for at begynde væskeindtaget lidt tidl. end normalt. Jeg plejer at starte ved 10 km, men denne gang ville jeg tage et glas vand ved 7,5 km. Vandkruset fik jeg, men en klaphat havde så travlt, at han fik slået det ud af hånden på mig, så ingen vand til mig før ved 10 km. Der var alm. væskedepoter med energidrik, vand og frugt hver 5. km, og imellem disse var der vanddepot, så der i realiteten var depot for hver 2,5 km. Super!

Kort efter depotet kom vi til en U-vending, så man løb mod hinanden et par hunderede meter, og pludselig hørte jeg en høj, markant stemme, der skilte sig ud fra mængde. Det kunne kun være én person: Michael 'Hjulbenet' Nielsen. Michael snakker med alle, og især snakker han gerne om folks behov for musik under løb. Michael har indledt sin eget korstog mod mp3-spillere, og det lader han folk hører med fynsk humor. Michael er en hurtigere løber end mig, men han slog over i mit tempo, og så fulgtes vi ad de næste mange km, mens snakken gik, alt imens han opmuntrede publikum undervejs "Tak, vi hører jer selv om vi ikke ser sådan ud" og "Tak for støtten", hvilket selvfølgelig fik folk til at heppe endnu mere på løberne. Det er simpelthen en fornøjelse at løbe med Michael, og tiden fløj afsted. Desværre blev jeg lukket af i rundkørslen mellem 20 og 21 km, og Michael løb væk fra mig, så jeg måtte videre alene.

Omkring 25 km blev jeg overhalet af 3.30t. ballonen, flot anført af Johnny Wulff og Mogens Pedersen fra Nordjylland, som jeg kender fra andre marathonløb. Jeg løb efter dem nogle km, men efter 29 km gik luften ud af min ballon. Pludselig blev jeg stram i ansigten på en måde, som jeg ved betyder, at jeg mangler væske. Meget væske! Så der var kun én ting at gøre: gå ned i tempo og benytte samtlige væskestationer frem mod mål. Væskemangel går ud over tempoet, og jeg mistede fra det ene øjeblik til det andet ca. 30 sekunder pr. km. Det kom til at føles tungt at løbe, men jeg måtte heldigvis ikke ned at gå. Der var ellers en del, der begyndte at gå allerede efter 26 km, og det blev billedet resten af vejen ind. Opløb på stadion, hvor der ventede medalje, rose til damerne, vand, sportdrik, proteindrik, dessertbæger og et glas koldt øl. Mit marathon nr. 50 var i hus.

Jeg var desværre ramt af let ubehag efter det intensive væske- og sukkerindtag de sidste 12 km, så jeg stod over på det meste og gik i bad. Derefter fandt jeg shuttlebussen tilbage til byen og gik på MacDonalds. Der er bare ikke noget, der slår en stor ulækker burger med pommes frites efter et marathon :-)

Jeg har ikke en finger at sætte på løbet. Alt gik perfekt med depoter, vejvisning, ruten (ok, lidt kedelig i industriområdet, men det er svært at løbe 21 km gennem en by uden at nå mere kedelige områder), musikunderholdningen undervejs og de mange opmuntrende tilskuere.

TAK ODENSE. Det kan såmænd godt være, jeg står tidligt op en anden gang for at løbe med :-)

søndag den 23. september 2012

En lang dag er overstået

Dette bliver en mini-rapport fra H.C. Andersen Marathon, for jeg er træt efter at have været oppe siden kl. 05, men jeg lover, at der følger en grundig rapport i morgen.

Min tid blev 03.38.02 hvilket jeg er meget tilfreds med. Jeg ville være glad for alt under 4 timer, for jeg er stadig under genoptræning efter ankelskaden.

En stor del af løbet, fra ca. 7 - 21 km, havde jeg den store glæde at følges med Michael Nielsen, i marathon- og ultraløberkredsen bedre kendt som 'Hjulbenet, vinder af 'La Ultra The High som jeg tidl. har skrevet om  og arr. af det legendariske Øl Marathon, som efter hårdt pres bliver arr. igen i 2013. Man skal ansøge om at deltage, gerne med en rigtig god grund, men jeg regner med, at mit startnr. er sikret efter at have reddet Michael fra at ende som kastratsanger, da han i sin iver for at snakke havde overset en kegle og næsten løb ind i den, hvis jeg ikke havde råbt højt ;-)

Jeg gik ned på 2. omgang pga. for lidt væske og for varmt tøj på den skønneste solskinsdag, men pyt med det. Jeg er glad og tilfreds, og jeg har meget mere at fortælle i morgen :-)

lørdag den 22. september 2012

En anderledes uge

Det har været en meget anderledes uge, og lige nu kan lysten til at tage til Odense i morgen ligge på et meget lille sted!

Jeg har været i dagvagt fra tirsdag til fredag, hvilket selvfølgelig har betydet omlægning af mine løbeture fra tidlig eftermiddag til sidst på dagen, hvor jeg samtidigt har været træt pga. den anderledes arbejdsdag. Sådan er vilkårene for langt de fleste af jer, men det er jo ikke min hverdag og ikke min rutine. Desuden har det krævet energi, at min far har været indlagt de sidste par uger og i tirsdags blev overflyttet til et genoptræningssted.

Det er utroligt nemt at smide tøjlerne, når hverdagen bliver mere krævende, så det er godt, at Jesper hiver lidt i tøjlerne og skriver, at han forventer, jeg træner trods alt, og når jeg kommer ud af døren, er det jo ganske rart at få rørt kroppen, tænkt tingene igennem og være alene uden forstyrrelser. Terapi i bevægelse :-)

Så jeg skal naturligvis til Odense i morgen. En ud/hjem-tur med DSB og afgang fra Birkerød kl. 06.12, løbsstart i Odense kl. 10.00 (jeg skal også nå at hente startnr.!) og hjem kl. 16.15 med ankomst i Birkerød kl. 18.32.

Jeg er startet op i Fitnessdk igen - igen! Jeg må indse, at jeg ikke får trænet hjemme på stuegulvet, og desuden har min ryg rigtig godt af pilates. Centret har til min store glæde også startet et hold op mandag formiddag, så nu kan jeg gå til pilates mandag og onsdag samt yoga fredag eftermiddag. Så kommer styrketræningen i form af Bodypump og noget nyt kaldet CXWORX (½ time mave/ryg-hold) ind, når jeg har tid og overskud, for der skal jo først og fremmest løbes nogle km på landevejen, selv om træningsmængde er sat lidt ned i forhold til tidl.

Jeg må nok hellere tage mig sammen i morgen, for på mandag er det regnskabets time, når træningsturen løbes sammen med coachen!

torsdag den 20. september 2012

The Runner´s Low

Jeg har læst et blogindlæg af den svenske landsholdsløber Mikael Andersson, der løb 193,108 km til VM, og der er især én passage, der ramte mig:

I wasn’t fooling myself by saying I was disappointed with my efforts. Results are what count in a championships; all that was needed was to look at the reporting after the race. It wasn’t the failures that were highlighted. The fact that I wasn’t going to qualify for the next World Championships with this result was proof that it wasn’t good enough. I didn’t want to hear that I should be satisfied with my result, even if that was the easiest thing for others to tell me. I particularly didn’t want to hear it from those who know the sport and know that my result was mediocre. It’s important for me to able to feel disappointment over a poor result, otherwise how can I feel pleased about the races that go well? There can’t be peaks without any valleys. I was disappointed, not broken. Not disappointed in myself, but in my result.

Det rammer min egen oplevelse lige på kornet! Det værste, jeg ved, er, at folk klapper mig på ryggen efter et miserabelt resultat og f.eks. siger "150 km er da rigtig flot." Nej, 150 km på 24 timer er ikke rigtig flot, hvis man har et højere mål, og man ved, at man har potentialet og har lavet træningen, der berettiger til mere! Nej, det vil ikke være et resultat, jeg er stolt af, heller ikke på længere sigt!

Der vil være løb som det i Skövde, hvor jeg er lykkelig for 91 km på 12 timer, fordi man altid skal sætte sine løb i perspektiv: hvad var udgangspunktet? Hvad var forventningen? Hvad var realistisk? Men efter et godt træningsforløb uden nævneværdige skader skal man sætte overliggeren højt, og man skal ikke være tilfreds med et middelmådigt resultat.



onsdag den 19. september 2012

Svar på spørgsmål

Susanne spørger, om man kan mærke sportsmagneterne på maven, hvis man bærer nr. på T-shirten? Det måtte selvfølgelig komme an på en prøve, så jeg tog alle 4 på (dog uden nr.) i går, da jeg løb 11 km. Der var ikke tale om en stramtsiddende trøje, men en alm. trøje med en jakke udover. Jeg mærkede intet til dem undervejs, tænkte faktisk ikke over at jeg havde dem på.

Bagsiden er 15 mm og forsiden 18 mm
Jeg løb med Henrik, som jeg ikke har løbet med før, og han stillede nogle spørgsmål, som andre måske også undrer sig over, så her er en lille sammenfatning:
- Jeg kommer ikke til at deltage i ret mange løb som træning frem Bislett. I stedet for har jeg aftalt lange træningsture med Jesper.
- For 2-3 år siden brugte jeg meget de mindre marathonløb (de såkaldte cannonballs) som lange træningsture, og der vil nok stadig falde et par stykker ind i programmet, men fortrinsvis vil jeg træne alene eller med Jesper. Det sparer både tid og penge at løbe, hvor jeg bor, og Klub 100 er ikke et mål for mig.
- Jeg følger ikke det projekt, der vist nok hedder 366/365 (eller omvendt). Jeg er stor tilhænger af, at man forfølger sine drømme, også indenfor løb, men det behøver jo ikke betyde, at alle forstår meningen med projektet.

mandag den 17. september 2012

Sportsmagneterne

Jeg skylder at fortælle, hvordan det gik med sportsmagneterne under Å-løbet. Pga. blæsevejret havde jeg valgt at løbe i langærmet T-shirt samt vest. Det ville give mulighed for at lyne ned, hvis jeg fik det for varmt undervejs. Det blev ikke nødvendigt, men det betød, at jeg måtte folde kanten i begge sider af mit startnr., da det ellers ville sidde over lynlåsen. Magneterne skulle altså virke gennem 2 lag papir og min vest.


Nr. var af en slidstærk kvalitet, så jeg var spændt på, om det ville sidde fast under hele turen, men det var intet som helst problem. Det rørte sig ikke ud af flækken trods svingende arme og en vest, der blev fugtig af sved undervejs. Jeg har sommetider en kedelig tendens til at få min tommelfinger ind under nr. under løb (det er jeg nok ikke den eneste, der har), men det skete ikke her. Det kan selvfølgelig skyldes nr. placering i siden i stedet for foran, så det vil jeg i første omgang undlade at indgå i vurderingen.

Nu er det ikke meget at bedømme på et enkelt løb, så jeg tester igen på søndag i Odense. Om man vil betale 85 kr. for at undgå sikkerhedsnålenes grimme huller er sin sag, men jeg var jo så heldig at vinde et sæt, og de vil helt sikkert blive brugt, hvis tendensen viser sig at forsætte.

søndag den 16. september 2012

Resultater fra Å-løbet

Linket til resultatlisten fra Å-løbet på arr.s hjemmeside fungerer ikke, men med venlig hjælp fra tidstagerens side kommer de her: 5 km  10 km  Halvmarathon

lørdag den 15. september 2012

Anne har gjort mig opmærksom på, at det kan være svært at skrive en kommentar pga. kodeord. Det anede jeg ikke blev krævet, men nu har jeg vist nok fået ændret indstillingen, så det ikke længere skal bruges. Prøv det Anne :-)

Når minusdage bliver til plusdage

Dagen startede temmeligt crappy ud med maveproblemer. Ikke den bedste optakt når dagens program bl.a. byder på halvmarathon i Hørsholm! Jeg endte da også med at få lidt problemer omkring 17 km, hvor energien slap op, og jeg er derfor meget tilfreds med en tid omkring 1.47 og en 2. plads.

Men det var ikke det, der vendte indtrykket af dagen. Det var derimod flere dejlige hændelser omkring løbet. Det begyndte med at hilse på Anne, min trofaste køremakker til løbene i Allerød. Jeg fik også hilst på Erik fra Rødovre, som gang på gang slår mig i selvsamme løb i Allerød! Det fik jo straks humøret lidt i vejret.

Afsted kl. 10.30 med masser af 10 km og halvmarathonløbere. Selve løbet var fint, dog med lidt forbedringspunkter, men alt i alt en god oplevelse.

Jeg elsker at se unge løbere deltage i løb, og jeg gør, hvad jeg kan for at opmuntre dem. Omkring 15 km indhentede jeg et par unge drenge (15-16 år vil jeg tro), der løb godt og stabilt, og jeg spurgte, om det var deres først halvmarathon. "Det er det allerførste", lød svaret fra den ene. Jeg sagde, at hvis de forsatte det fine tempo, lå de til en tid langt under 2 timer, og mit bud var ca. 1.50. "Tror du virkelig?", svarede han med store øjne. Så løb jeg videre, for de behøvede ikke hjælp, da de var fint løbende. Naturligvis så jeg ham komme i mål, og knægten løb 1.49.03. Hvor var han glad og stolt - præcis som han fortjente at være! Jeg bliver bare så glad af den slags oplevelser :-)

Efter løbet fik jeg hilst på Henrik Franijeur, som er en af de Facebook-venner, jeg ikke har mødt IRL, men nu mødte vi hinanden, og det var rigtig hyggeligt at få sat ansigt og personlighed på navnet.

Jeg mødte også Per Hviid, der ligesom jeg er fra Birkerød. Tidl. fulgtes vi af og til til marathonløb, men det er efterhånden et par år siden, at vi sidst så hinanden. Per er en sub 3 timer marathonløber, desværre med et svangseneproblem for tiden. Ikke spændende med 3 marathons coming up!! Så er det jo godt, at jeg ved, at Ultrarun.com søgte en testløber til hælspore-sleeves. OK, Christian har faktisk fået de testløbere, han skal bruge (så skriv endelig ikke til ham!!), men han sagde alligevel ja til min forespørgsel, om Per må teste et par. Jeg bliver også glad, når jeg er i stand til at parre folk, der kan hjælpe hinanden.

Nu sidder jeg her, lidt lalleglad, over de mennesker, jeg fik set og genset, og glad for knægten der løb sit livs første halvmarathon.

Lille artikel fra lokalavisen
Foto: Henrik Franijeur


fredag den 14. september 2012

Tøj bortgives

Det gik godt med at komme af med løbetøjet sidste gang, men måske var det fordi, det var nyt? Under alle omstændigheder kommer her lidt mere, let brugt, og som sidste gang gælder det, at det kun koster forsendelsen. Jeg beklager, at billederne vender til både højre, venstre og på hovedet, men jeg orker ikke at slås med billedredigering i aften efter 4 nattevagter. De, der mangler tøj, kan sikkert se idéen :-)
Send en mail hvis du er interesseret..
 
T-shirt dame str. large fra Nike
Copenhagen Marathon 2011

Vindtights dame str. large med reklamer
AFSAT (Sidsel, send mail med adresse)

Singlet fra Hummel
Dame str. 40/42
Ingen reklamer på ryggen

T-shirt med flag
AFSAT

og reklame på bagsiden
AFSAT



Overtrækssæt fra Newline med reklamer
Str. small (38/40) højde 172-175 cm
AFSAT

torsdag den 13. september 2012

Jeg har ømme lår!

Uvant træning kan give ømme lår, især når der er tale om bakketræning i Rude Skov :-)

Jeg indrømmer gerne, at det ikke er let at komme ud af døren, når kroppen føles lidt ramponeret, men på den anden side er det godt at få løsnet op gennem løb. Der skal lidt ekstra motivation til i den slags situationer, og ofte har jeg brugt 'Postdanmark'-metoden: at bringe breve ud i nabolaget, hvis jeg har noget liggende, som jeg skal overbringe ved lejlighed.

I dag valgte jeg imidlertid en anden variation. En løber fra byen har spurgt,om jeg kender en rute på ca. 10 km, som han kan bruge til sin lille private triathlon-event. Ruten skal helst være flad, men jeg har, trods ivrig søgen, endnu ikke fundet strækninger over 1 km, der er helt flade. Det går altid lidt op og ned af småbakker her i området. Men jeg havde en varieret rundstrækning i tankerne med asfalt, skovstier og et enkelt natursingletrack. En rute, der også går forbi det planlagte depot ved bopælen.

Jeg havde opmålt ruten på IFORMs ruteplanlægger, som til min undren kun blev på 9 km. Undren fordi jeg mente, ruten måtte være længere. Så er der jo kun én ting at gøre: løbe ruten igennem! Og jeg havde ret, for mit ur viste 10,53 km, da omgangen var færdig. Ruteplanlæggeren må have været forvirret over sti-strækningerne samt over golfbanen. Never mind, for det gjorde jo ruten bedre end forventet. Nu kan han 'nøjes' med 4 hele omgange + en lille sejrsrunde på bopælen.

For et stykke tid siden skrev jeg, at jeg overvejede at forære noget af mit løbetøj væk. Der var nok kun få, der opdagede, at min gevinst fra Stadium blev annonceret for et par dage siden, for i løbet af ½ time var det væk, og jeg fjernede indlægget. Jeg synes lige, jeg vil nævne det, hvis nogen tænker, at jeg aldrig fik gjort noget ved tanken :-)

onsdag den 12. september 2012

En skuffelse

Jeg har efterhånden deltaget i en del af Løberens workshops, og det er første gang, jeg er taget skuffet hjem. Arr. druknede nærmest i succes, og man havde først valgt at sige stop ved 65 deltagere, hvilket var 25-30 for mange efter min mening.

Jeg havde valgt at løbe de 4 km hjemmefra til Holte-hallerne, hvor der var en kort intro, før vi løb afsted mod Høbjerg i 3 grupper: en meget lille gruppe på de flade 2 km, min gruppe på ca. 40 løbere med 4 km i roligt tempo samt den sidste også med 4 km men i højere tempo. Løbet blev urytmisk, fordi der skulle være flere opsamlinger, og fordi kortholderen flere gange var i tvivl om vejen. Men det gjorde såmænd ikke så meget i første omgang. Vejret var skønt, og stemningen var god.

På Høbjerg var vi stillet flere øvelser i udsigt, som beskrevet i går, men det blev kun til det ene punkt: 2 x opløb og 2 x nedløb. That´s it! Det var virkelig skuffende, for det var et punkt, jeg havde glædet mig til. Man havde af uforklarlige årsager valgt at lade løbegrupperne forblive samlet i stedet for at dele os op efter antal, hvilket betød, at jeg skulle løbe op og ned med 40 andre, mens der var en lille gruppe på 4-5 løbere med meget bedre øvemuligheder. Prøv lige at øve nedløb, hvor du bliver rådet til at se 4-5 meter frem for dig i stedet for ned på fødderne, og det eneste, du kan se, er andre løberes hæle i stedet for underlaget.

Som sagt skulle vi hjem efter denne korte session, og jeg valgte at slutte mig til den lille 2 km gruppe, fordi jeg stadig havde løbeturen hjem fra Holte gennem Vaserne, før det blev mørkt. Her var vejvisningen ikke bedre end på udturen, og da jeg efterhånden var blevet ret kold af de mange stop, valgte jeg at bryde med gruppen, da vi nåede Øverødvej og løbe direkte mod hallen i stedet for gennem skoven.

Ialt fik jeg løbet 17 km + bakketræning, så det var fint. Især nød jeg Andreas Carlsen lille oplæg om opløbsteknik. Men som helhed er jeg skuffet. Det skal dog ikke afholde mig fra andre workshops fra Løberen, for jeg tror bare, succesen kom bag på dem, og det kan man jo så tage som noget positivt.

tirsdag den 11. september 2012

I morgen er der trail

I morgen aften skal jeg deltage i Løberens Trail Løb Træning i Rude Skov. Vi bliver vist mange deltagere, for holdet er meldt udsolgt, og vi skal løbe i 3 grupper: "Jeg er helt grøn"-gruppen, "Jeg har prøvet det før"-gruppen samt "Jeg er erfaren"-gruppen.

Træningen indeholder løb på trailruten samt en ½ times øvelser på Høbjerg:
Op- og nedløbsteknik
Teknik på flade tekniske stykker
Diverse styrkeøvelser af lårene via løb opad bakke fx:
Spring med samlede ben opad bakke
Hink på et ben opad bakke
Løb hurtigt men kontrolleret opad
Squats på toppen af bakken

Jeg tror, jeg vil løbe i "Jeg har prøvet det før"-gruppen, for jeg har lidt erfaring fra mange ture i Nørreskoven langs Furesøen. "Jeg er helt grøn"-gruppen skal løbe på de store skovstier, og det kan jeg godt finde ud af, og jeg skal jo gerne lære noget i løbet af de 2 timer.

Instruktører er Andreas Carlsen, der er Salomon-sponseret løber samt Kim Greisen. Manden, der blandt mange andre vilde konkurrencer, fuldførte en 20-dobbelt triathlon i oktober 2011.

Jeg ved, at jeg har en forhøjet skadestendens i skoven, så det gælder om at være forsigtig. Jeg skal jo nødigt misse endnu et 24 timers løb pga. en skade!

mandag den 10. september 2012

Nyt samarbejde

Jeg har aftalt et samarbejde med Ultrarun.com Jeg har tidl. omtalt netbutikken, hvor jeg bl.a. har købt min Compressport tubes og sokker. Efterfølgende spurgte Cristian Madsen, der er indehaver af hjemmesiden, om jeg havde lyst til at teste Winforce gels, som jeg afprøvede efter 12 timers løbet. Som det fremgår af mit indlæg, beskriver jeg tingene, som jeg oplever dem, også selv om det kan negativt. Dette er aftalen mellem Christian og mig!

Jeg får af og til henvendelser, om jeg vil teste forskellige ting, men jeg er ikke testperson, og jeg har heller ikke lyst til at blive det. Jeg siger ja til at prøve de produkter, der måske kan bruges i min daglige træning eller under konkurrencer. Tilbuddene giver mig mulighed for at prøve nogle mærker, jeg ellers ikke ville have mulighed for, og det er dér, jeg ser fordelen, for jeg gør det selvfølgelig ikke for mine blå øjnes skyld ;-)

Jeg har stadig min sko- og tøjaftale med Newline, og den fungerer supergodt, og jeg har på ingen måde noget ønske om at skifte mærke, så der bliver kun tale om produkter, der ikke er i konflikt med dette. Min aftale med Newline indeholder løbetøj, men har aldrig indeholdt løbestrømper. Derfor har jeg mulighed for at teste disse for Ultrarun.com., hvilket jeg tager imod med kyshånd. Læsere med god hukommelse vil huske, at jeg tidl. har skrevet, at jeg stadig leder efter den perfekte løbestrømpe; for mig perfekte løbestrømpe; for den slags er, som alt andet løbeudstyr, et spørgsmål om smag.

Jeg får snart tilsendt en Feetures! strømpe i merinould, og med både et halvmarathon og et marathon i nærmeste fremtid er der god mulighed for at få dem afprøvet før løbet på Bislett. Indtil videre er Compressport med de der mærkelige dots mit foretrukne mærke, for det fungerede godt i Skövde.

Jeg fik også tilbuddet om at prøve et par sleeves til hælspore men jeg har næsten ingen problemer med dette længere og har derfor takket nej. Jeg ville ikke kunne give en tilfredsstillende tilbagemelding, og så er det jo spild af tid. Derfor søger Ultrarun.com en anden testperson på sin Facebookside , så hvis det er noget for dig, så skyld dig ind på og meld dig! Personen bliver udpeget i dag så vidt jeg kan forstå.

søndag den 9. september 2012

VM 2012: De officielle danske resultater

Der deltog 248 løbere, heraf 98 kvinder.
Placering (placering hos kvinder) Navn  KM
68 Thomas Steenberg 215,461 km (PR)
76 Frederik Lassen 210,085 km
77 (21) Anne-Marie Geisler Andersen 209,300 km (PR)
132 (42) Anne-Marie Rossen 187,953 km
143 (49) Annedorthe Mahato 183,570 km
159 Bjarne R. Jensen 177,838 km
181 (65) Kitt Andersen 161,690 km
191 Mathias Jørgensen 154,470 km
203 Leon Skriver Hansen 142,111 km
205 (77) Tina Andersen 140,569 km
208 René Koch Larsen 138,219 km
223 Vagn Kirkelund 109,811 km
239 (93) Helle Andersen 70,543 km

Hold for herrer: Thomas, Frederik og Bjarne 603,385 km (Nr. 16 ud af 25 hold)
Hold for damer: Anne-Marie G., Anne-Marie R. og Annedorthe: 580,824 km = Dansk rekord! (Nr. 10 ud af 19 hold)

Næste år?

Lars Skytte Christoffersen er bare gjort af et særligt ultraløberstof! Han stillede op til Mors 100 Miles med 177 km (Viborg 24t.) for 4 uger siden og 326 km (Skövde 48t.) for 2 uger siden, og alligevel løber han fra alle og vinder i tiden 15:07:35, kun 13 min. efter den danske rekord, der blev sat af hans landsholdskollega Carsten Eriksen i samme løb sidste år. Alle resultater kan ses her Annika Nilruds tid er ny svensk rekord.

Jeg er sikkert ikke den eneste, der håber, at Lars vælger at stille op til EM/VM i maj måned, for med fokuseret træning og veltilrettelagt nedtrapning kan alt ske, hvis Lars rammer 'dagen'.

Dette års mesterskab blev en lidt blandet fornøjelse. Det er ikke tilfredsstillende, at 7 ud af 13 deltagere må udgå undervejs. Til gengæld kom der et par personlige rekorder fra Thomas Steenberg og Anne-Marie Geisler Andersen samt en dansk holdrekord, hvilket er supergodt!

De officielle resultater kommer først i løbet af eftermiddagen, når der har været afslutningceremoni og præmieoverrækkelse, så alle resultater er verificeret.

Da jeg var aktiv på landsholdet, var der en slags karantæne på 3 mdr. op til mesterskabet, hvor man ikke måtte deltage i længerevarende konkurrencer, uden at dette var nærmere defineret. 2 af de udgåede løbere deltog i henholdsvis en Ironman-konkurrence og DM 100 km for 4 uger siden, og selvfølgelig falder tanken mig ind, om de ikke var restitueret godt nok til så hård en konkurrence som et mesterskab. Det ved vi meget mere om, når der bliver opdateret på Facebook de kommende dage. Jeg er slet ikke i tvivl om, at alle er stillet op 100% indstillet på at yde sit allerbedste, så det er ikke ment som en kritik, men det er måske noget, der bør tages til efterretning, om man bør håndhæve igen.

Nå, men det er jo let at sidde her og være bagklog. Måske bunder det i, at jeg kan mærke, at lysten til endnu en tørn for landsholdet trænger sig på? Måske skal jeg alligevel prøve at løbe 180+ km på Bislett? Når jeg sidder her og 'kloger' mig på andres bekostning, er der vel kun én ting at gøre:
WALK THE TALK

Dansk rekord for hold

Anne-Marie Geisler, Anne-Marie Rossen og Annedorthe Mataho har allerede nu passeret den danske rekord for kvinder, der lød på 539 km. Den hedder lige nu 549,973 km og bliver selvfølgelig forbedret de sidste par timer. Efter 22 timer: Anne-Marie Geisler 199,3 km, Anne-Marie Rossen 176,1 km, Annedorthe Mahato 174,6 km. GO GIRLS!

Står de danske rekorder for fald?

Der er især 2 danske løbere, der udmærker sig i Polen. Efter 20 timers løb har Frederik Lassen løbet 199,3 km og Anne-Marie Geisler Andersen 182,3 km. Det er vist på sin plads med lidt statistik, for de danske rekorder kan meget vel stå for fald!

Herrer:
Alex Henriksen 245,577 km, sat i Apeldoorn (Holland) i 2004
Damer:
Anni Lønstad 217,750 km, sat i 1995 (!!!!)

Den eneste, der har været i nærheden af Anni L.s rekord er Karen Marie Brøgger, der løb 213,427 km til VM i Taiwan 2006 og fik en meget flot 6. plads.

Der kommer nye resultater hver time her Klik på LIVE COVERAGE

lørdag den 8. september 2012

Magneter til startnr.

Der er travlhed ved pc´en i dette døgn, for jeg skal selvfølgelig følge med i både Mors 100 Miles og VM.  Begge løb er stadig 'unge', og meget kan ske endnu. Desværre måtte Ole Karlsen trække sig ud af løbet i Limfjorden efter ca. 70 km, hvor han lå på en 3. plads. Grunden foreligger ikke.

Men selv om man ikke løber, kan man godt vinde en konkurrence. Igennem Løbeklubben på Facebook har jeg vundet et sæt sportsmagneter Jeg håber at modtage dem før næste weekends Å-løbet , så de kan blive testet. Jeg er ikke så vild med at løbe med nr.bælte, men det er bedre end de små sikkerhedsnåle, når man skal deltage i løb med tøjskifte. Måske er sportsmagneter endnu bedre?

fredag den 7. september 2012

Mors 100 Miles + kursustilbud

Mens der bliver løbet VM i Polen, finder der også et ganske interessant ultraløb sted i Danmark Mors 100 Miles med 24 løbere på startlisten

Lars Skytte Christoffersen stiller igen til start, kun 2 uger efter 48 timers løbet i Skövde. Lars er gjort af et særligt stof, men jeg tror alligevel ikke, han kan hamle op med den danske mester på 100 km og 24 timers løb Ole Karlsen, der møder op restitueret og målrettet. Ole er god for 100 km under 8 timer, så det bliver spændende at følge, om Carsten Eriksens danske rekord på 14:54:51, sat i 2011, er i fare.

Løberne bliver tracket med GPS under hele løbet og kan følges via dette link

Region Hovedstaden tilbyder igen i år gratis kurser via Kaisport Det er præcis de samme kurser, man skal betale for i DIF, så benyt jer endelig af muligheden, hvis noget har interesse.

Linket til DM 2013 i 24 timers løb Grenaa Løbefestival er nu aktivt. Foruden 24 timers løbet, der også er åbent for løbere, der ikke vil løbe DM, kan man løbe 6 timers stafet, 12 timers løb samt 3 x marathon. Det hele finder sted d. 14.-15. september, hvilket betyder, at det ligger lige efter Mors 100 Miles, men det er snart ikke nemt at finde ledige weekender i den danske ultraløbskalender!

torsdag den 6. september 2012

Ingen workshop til mig

Jeg skulle have været til workshop hos Løberen i går, men jeg manglede overskud, og jeg valgte derfor at blive hjemme. Sygdom hos familiens ældste dræner mentalt. I stedet for valgte jeg at løbe en tur i det gode vejr. Af samme årsag har jeg afsat mit startnr. til søndagens Powerade halvmarathon.

I dag tager ultralandsholdet til Polen for at deltage i VM i 24 timers løb, der starter på lørdag kl. 12. Det er lidt mærkeligt at sidde herhjemme, når jeg oprindeligt var udtaget, men jeg har det fint med det. Selv om jeg igen løber ultraløb, er jeg langt fra i form til at løbe et mesterskab, og jeg har altid haft holdningen, at jeg ikke vil deltage "bare for at være med". Skal jeg løbe VM, skal jeg være i topform og have mulighed for et tilfredsstillende resultat. At tingene så kan falde fra hinanden under selve løbet er en anden sag, men udgangspunktet skal være i orden!

Ved at vælge at løbe 6 dages løb i maj næste år har jeg i den grad sat mig selv udenfor døren i forhold til landsholdet, for det finder sted samtidigt med det næste mesterskab. Da jeg ikke har nogen forventning om at løbe over 180 km på Bislett, giver det såmænd også sig selv, at jeg ikke vil blive udtaget. VM kan muligvis følges her

Der er ikke så meget at juble over i disse dage bortset fra disse værdipapirer :-)

tirsdag den 4. september 2012

Ny træningsplan

Jeg er ved at finde en træningsplan frem mod Bislett i samarbejde med Jesper. Denne gang tager vi en anden indgangsvinkel med mindre træningsmængde pr. uge, for baseret på Skövde ser det ud til, at jeg ikke behøver 140-150 km i top-ugerne. Jeg vil understrege, at jeg jagter ikke 200 km-grænsen på Bislett. Fokus er, præcis som i Sverige, at komme igennem uden skader og med et positivt indtryk af at være i gang i 24 timer igen.

Lige nu bliver træningen kompliceret af sygdom i den nærmeste familie, hvilket kræver, at jeg er andre steder fysisk og mentalt pt. Familien har som altid højeste prioritet, og derfor må jeg her i den akutte fase tage afslappet på målrettet træning og passe løbet ind, som det nu kan.

Stadium har lagt 3 billeder ud fra Midnattsloppet, så dem får I lige med :-)


Før starten og det er bidende koldt!
Nr. 2 fra ve. er Joonas, der desværre måtte udgå efter at være løbet ned.

Det danske team. Desværre mangler 2 løbere, der var gået til omklædning

Det danske og det finske team med vinderchecks

mandag den 3. september 2012

Mere om Midnattsloppet


Her kommer lidt mere om Midnattsloppet i Helsinki.

Vi fløj fra Kastrup ved middagstid og landede i Helsinki kl. 15 lokal tid. Hotellet lå 20 km derfra, lige midt på hovedstrøget i byen. Vi havde hver fået et fint værelse med queensize bed. I foyeren mødte vi for første gang vores team , men bortset fra tiden lige før og efter løbet havde vi ikke så meget kontakt med dem. De havde trænet sammen frem mod løbet, og vi stødte jo bare til under selve eventen.

Kl. 18 var der arr. fælles middag med det finske team, hvilket var rigtig hyggeligt. Jesper og jeg valgte at blande os med det finske hold, der snakkede forrygende godt engelsk, og snakken gik løs. Deres teamleder viste sig at være god for en marathon på 2:57, og dér kunne jeg for alvor mærke Jespers konkurrencegen slå igennem. Desværre skete der det kedelige under løbet, at Joonas blev taklet bagfra af en anden løber og måtte på hospitalet, så den dansk/finske duel (i hvert fald i Jespers hoved) blev annuleret.

Næsten fra vi kom om eftermiddagen, regnede det, og både regn og blæst tog til, som timerne gik. Det var virkelig et frygteligt vejr at løbe i, og vi var gennemblødte, allerede før starten gik. Heldigvis var humøret stadig højt blandt alle de tilmeldte løbere, og undervejs blev vi underholdt af flere musikindslag samt en enkelt sambadansende gruppe. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan de har haft det!! Selv i det forfærdelige vejr var der tilskuere på ruten, som var en lang rundstrækning med 2 væskedepoter undervejs. Som det fremgår af et af de nedenstående billeder, er Helsinki bestemt ikke flad! Da jeg sagde til Jesper, at den måtte betegnes som 'let kuperet', så han vantro på mig og fortalte, at som gammel konkurrenceløber var det en forfærdelig 10 km rute, fordi den var umulig at få en jævnt flow pga. de mange stigninger samt 90 gr. sving.

Pga. regnen var især den første km meget vanskelig. Den foregik på brosten, hvor man virkelig skal passe på, fordi de bliver enormt glatte i regnvejr, og det, sammenholdt med menneskemylderet i begyndelsen, gav et langsomt udlæg. Men egentligt følte jeg, at jeg havde gode ben, især set i lyset af de 91,3 km for 1 uge siden, og jeg var tilfreds, da jeg kom i mål. Jeg blev endnu mere tilfreds, da jeg hørte, at Jesper ikke havde sat mig med de forventede 10 min. eller mere, men 'kun' 8 min. Han løb på 42:01, mens jeg brugte 50:01.

Efter løbet var der fotografering og overrækkelse af checks. Dette skulle være sket på målpladsen, men vi valgte at flytte det til hotellet, der lå 500 m. væk, så det kunne ske i tørvejr. Da alt dette var klaret, og det finske hold taget hjem, gik Jesper og jeg på MacDonalds og fik lidt mad.

Det var ikke blevet til nogen form for sightseeing om lørdagen, så vi stod tidligt op søndag og gik et par timer rundt i den søvnige by. En hyggelig afslutning på en 24 timers sviptur til Finland :-)



Jesper var med som min gæst, og løbet var et gensyn med
Finland, som har en stor plads i hans hjerte.
 
 
Et foto over start/mål-området dagen derpå.
Aftenen før var der fyldt med løbere i blå T-shirts, der fungerede som startnr.
 
Dette er ikke fra selve løberuten, men det viser meget
godt hvor kuperet gaderne er i Helsinki

Dagen efter løbet lå der stadig kæmpe vandpytter

Efter løbet og afsked med de finske værter smuttede Jesper
og jeg en tur på MacD, mens resten af teamet gik på bar

Helsinki Domkirke

Lige bagved domkirken lå en lille russisk kirke.
Den var lige så overdådig som en katolsk kirke

og meget præget af sølvbelægninger på alting. 

Parlamentet



søndag den 2. september 2012

Midnattsloppet Helsinki

Puha, det blev en meget våd tur til Finland! Det regnede hele lørdagen, og det stod ned i stænger lørdag aften, da vi skulle til startområdet, og for at genere løberne mest muligt var det tilsat en god vind!

Jeg skal nok komme med en længere beretning senere, men jeg skal snart i Farum Park til fodbold, så jeg vil bare nøjes med at skrive, at jeg løb den kuperede rute i tiden 50:01, hvilket rakte til en 2. plads ud af 178 kvinder i aldersklassen 50-54 år samt en 123. plads ud af 4083 kvinder samlet.

Desværre løb det finske team med de 2000 euro, mens vores 1000 euro bliver doneret Scleroseforeningen. Dette blev valgt ud fra, at en af holdets andre løbere kendte til sygdommen gennem en ex-kærestes mor, der var hårdt ramt af sygdommen, samt at min stedsøster for en del år siden fik diagnosen.